Jump to content

10 hely, ahova idén el kell utaznod! II.rész

2019. 05. 31. 03:05

A Lonely Planet kiadta európai bakancskistáját az idei évre. Bár hazánk nem szerepel a legjobb tíz úti cél között, az egyik szomszédunk a lista élén végezte, és érdekes módon még mi is osztozhattunk a szakértők csodálatában.

 

 

Leeds, Egyesült Királyság

Leeds az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb diákvárosa. A pezsgő éjszakai élet és Yorkshire lenyűgöző vidékének párosítása rengeteg programlehetőséggel szolgál, ráadásul közel van a drámai Ilkley kikötőhöz is.

Észak-Montenegro

Montenegro Európa egyik legeldugottabb turistaparadicsoma. Nemcsak lenyűgöző strandjai vannak, de a lelkes túrázók igazi kihívásokat találhatnak a kósza ösvények útvesztőjében.

Galícia, Spanyolország

Galícia buja vidéke festői szikláival, idilli halászfaluival és több száz strandjával igazi kikapcsolódást jelenthet a turistáknak, ráadásul az ország egyik legnépszerűbb gasztronómiai célállomásaként híresült el különleges tengeri fogásai miatt.

Gotland, Svédország

A svéd tengerparton fekvő Gotland a nyári napforduló júniusi ünnepe miatt szerzett magának hírnevet. A vidék lenyűgöző tájakkal, titokzatos erdőkkel, a múltból visszaköszönő halászfalvakkal és gyönyörű homokos tengerparttal is büszkélkedhet.

Zágráb, Horvátország

Zágrábot választotta a legtökéletesebb úti célnak a turisztikai szakértők csapata. Míg sok utazót a horvát sziklás tengerpart kristálytiszta vize csalogat az adriai partvidékre, sokan elfeledkeznek a főváros szépségéről. Zágráb kommunista épületeivel, az osztrák-magyar időkből megmaradt napfényes tereivel ugyancsak feledhetetlen élményt jelent a turistáknak. Ugyancsak feltörekvőben van a kézműves söripar, melyeket fesztiválokon is közszemlére tesznek.

(Forrás: tizeslista.co.hu;hirado.hu / Kép: pixabay.com)