Jump to content

5 mese, ami nem csak gyerekeknek szól

2016. 05. 18. 10:00

Hányszor hallottam már, hogy „mikor nősz már fel lányom”, pusztán csak azért, mert élek halok a mesékért… Az alábbi rajzfilmek megnézése után viszont garantáltan te is beléjük szeretsz!

  1. Irány Eldorádó (The Road to El Dorado): Humoros, tanulságos történet a barátságról, amit sem a kincs mámora, sem a szerelem nem szakíthat szét. Fiúknak és lányoknak egyaránt ajánlom kortól függetlenül.
  2. Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled): Végre egy mese, ahol, a hercegnőt nem egy szokványos hősalak menti meg. Persze a piti csaló beleszeret a lányba és még be is házasodik a jó családba… A humor itt is alappillére a történetnek, bár a legédesebb karakter számomra mégis a kaméleon, aki egy szót sem szól.
  3. Táncoló talpak (Happy Feet): Az első rész is aranyos, de felnőtteknek sokkal inkább a második felvonást ajánlom. Azt is eredeti szinkronnal, mert egyszerűen zseniális! Megható és vicces, más nem is kell.
  4. Jégvarázs (Frozen): Ebben az animációs filmben a testvéreké a főszerep, akiket semmi sem választhat szét. Ha tehetitek, akkor egy csajbuli keretén belül nézzétek meg (, a nővéredet is hívd el mindenképp!).
  5. Agymanók (Inside Out): Kicsit ambivalens érzéseim támadtak vele kapcsolatban. Nem tudtam eldönteni, hogy gyerekeknek vagy felnőtteknek szól-e inkább. Viszont a felnőtteknek való kitekintések telitalálatnak minősülnek, szóval hajrá! (Azért egy gyereket is ültess magad mellé.)

(Fotó: http://www.mesekert.hu)