Jump to content

Sporteszközök otthonra, négy változatban

2021. 06. 30. 14:24

Nem mindenki szereti az edzőterem nyüzsgését, a gépekre várakozást, és az ordító zenét. Edzetni és formába lendülni szerencsére konditerem nélkül is lehet, sőt! A havi bérlet árából csomó jó otthoni sporteszközt vásárolhatsz, amelyekkel könnyen elérhető az álomalak.

Az otthoni testedzés számos előnyei közé tartozik a tény, hogy nem kell egy vagyont otthagyni havi béreltre, és nem kell tolongani, várakozni a gépek előtt. A kisebbrendűség és komplexusok sem törnek az emberre minden percben, egyszóval komfortosabb az egész. A fittség és a jó alak pedig nem gépfüggő, az alábbi négy spoteszközzel házilag is csodás izmokat növeszthetsz.

Kettlebell

A formás kis vasgolyó combra, vállra, bicepszre, tricepszre, fenékre egyaránt jó. Annyi féle mozgásformát és izmot lehet megdolgoztatni vele, hogy gyakorlatilag egy személyben helyettesít nagyon sok kondi gépet.

Kezdőknek és haladóknak is egyaránt ajánlott, mert nem csak rövid idő alatt lehet látványos eredményeket elérni, hanem a szinten tartáshoz és kiegészítő edzésként is kiváló. A két kilóstól a tizenkét kilósig és tovább, mindenki megtalálja a magának valót, így fokozatosan egy nagyobb és nagyobb súllyal edzhetünk majd otthon.

Gumiszalag

Nem egy hatalmas összeg, viszont rehabilitációs edzéshez, és izomerősítéshez is nagyszerű választás. Több erősségi fokozat létezik belőle, a zöld a kezdőké, míg a piros az haladóké. A színváltozatok jelzik az erősség fokozatát.

A gumiszalag az izmok erősségét és az ízületek rugalmasságát is fokozzák. A kar, a váll edzése a szalag megfeszítésével és lazításával történik a mellkas előtt a fej felett vagy a hátunk mögött használva a szalagot. A fenék- és lábizmokat többféle módon erősíthetjük, például a láb köré tekert szalaggal végzett lábemelgetéssel vagy épp álló helyzetben.

Fitt-ball

Szintén pár ezer forintos dologról van szó, ami megéri az árát, mert szintén csomó gyakorlatot tudunk végezni vele. Nagy előnye a fentiekkel szemben, hogy a mélyizmokat is megmozgatja, mert rajta ülve észrevétlenül is egyensúlyozunk, amihez pedig az összes izmunkra szükség van.

Időseknek, fiataloknak, és a kevéssé edzetteknek is ajánlott, mert úgy mozgat át, hogy közben nem ró extra terhelést sem a gerincre, sem az ízületekre. Az egész test izomzatát átmozgathatod vele

Ugrókötél

Noha a lakásban kicsit macerásabb a használata, megéri beszerezni, mert nagyon jó állóképesség növelő, és combra, fenékre is jó edzés.

Bármelyik edzésforma mellett is döntesz, haladj a fokozatosság elve mentén. Elvégre egyetlen napa alatt nem lehet erőtől dagadó izmokat építeni. Két-három hónap kell ahhoz, hogy az első komolyabb változások meglátszódjanak, heti három kiadós edzés mellett.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)