Jump to content

11 meglepően hétköznapi munka, amivel bejárhatod a világot

2018. 02. 26. 03:50

Imádsz utazni? Szeretnéd külföldön is kipróbálni magad? Mutatunk 11 munkát, ami passzolhat a hosszútávú terveidhez.

Imádsz utazni? Vonzanak az ismeretlen városok és azok az emberek, akikkel sosem találkoztál még? Ma már könnyebb úgy dolgozni, hogy sokat utazol, mint valaha. Az alábbi listán 11 olyan munkát találsz, melyek végzése közben akár az egész világot is bejárhatod.

1. Road

A mnedzserek és technikus mellett sok zenekar visz magával turnézni pakolóembereket is – vagyis roadokat. Szívósabb típusoknak ajánlott, hosszúak az éjszakák és rengeteg nehéz súlyt kell pakolnod, de ha ez nem zavar, remek munka lehet.

2. Importőr/exportőr 

Nem csak kamionok és hajók hajtják a nemzetközi kereskedelmet: megélhet valaki úgy, hogy helyi mesterektől és művészektől vásárol tárgyakat, amelyeket máshol elad. Mindeközben megfordul több országban.

3. Régész 

Ehhez el kell végezni egy egyetemet, de ha valakit érdekel a történelem és a reáltudományok, az irodán kívüli munka és utazni is szeret, aligha találhat ennél jobb munkát.

4. Angoltanár

Az egész világon nagy kereslete van az angoltudásnak, így az angoltanároknak is. Ezzel a munkával könnyen eltölthetsz egy egész évet külföldön, miközben magadba szívod a helyi kultúrát és talán a nyelvet is. Ha egy év sok, akár csinálhatod nyáron is.

5. Ápoló

Rájuk mindig szükség lesz a világ minden táján. Ráadásul Nyugat-Európában nagy hiány van manapság belőlük. Nyelvtudással párosítva különösen jó választás.

6. Szabadúszó

Elaina Bird utazási blogger azt nyilatkozta, hogy okostelefonnal, laptoppal és wifivel a világ bármely pontján lehet dolgozni. Ugyanúgy lehetsz egy távol-keleti faluban író, webdizájner, fotós, marketing szakértő vagy sok minden más, mint egy nyugati fővárosban. Sosem volt könnyebb digitális nomádként élni, mint ma.

7. Önkéntes farmer

Viccesnek hangzik, pedig igaz és sok tapasztalatot adhat: egy szervezet a világ minden táján biztosít lehetőséget önkéntes munkára farmokon. Lakhatást, ételt és mezőgazdasági oktatást adnak cserébe a segítségért. Rövidtávon valakinek ez lehet élete legnagyobb élménye.

8. Utazás, turisztika

Magáért beszél. Ezen a két területen több poszton is bejárhatod a világot: ha nem is repülőgép-pilótaként, de utaskísérőként, szállodai dolgozóként vagy idegenvezetőként.

9. Utazási blogger/író

Egy profin szerkesztett blog a rajta futó hirdetésekkel és márkákkal való együttműködéseknek köszönhetően képes fenntartani magát és kitermelni sok új utazás árát. Nem egyszerű és szakértelmet igényel, de ha összejön, élheted az álmaid.

10. Pultos

A rugalmas beosztás és – ha szerencséd van – a borravaló lehetővé teszi, hogy szórakozz is munka mellett. Michelle Miller például 30 éves kora előtt mind a 7 kontinenst bejárta pultosként.

11. Au pair

Több tucat weboldal szakosodott arra, hogy segítsen a jelölteknek és a családoknak megtalálni egymást. Játszhatsz gyerekekkel és elmerülhetsz egy új kultúrában úgy, hogy egy helyi családdal élsz együtt.

(Forrás: tizeslista.hu)