Jump to content

5 gyönyörű város Tarragonában

2018. 02. 06. 01:00

Kevésbé ismert, mint Barcelona vagy a Costa Brava, ennek ellenére számos olyan település található Katalónia déli részén, amely simán képeslapra kívánkozna. Most adunk egy kis ízelítőt ebből, bemutatva öt olyan helyet, ahova érdemes elkirándulni.

Horta de Sant Joan nevét gyakorlatilag a híres festő Pablo Picasso tette ismertté híres mondatával "Minden amit tudok, Hortában tanultam." Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen aki elutazik egyszer ide, azt a középkor hangulata ejti rabul, ahogy sétálgat a város utcáin. Méltán védett helye is Katalóniának ez a város.

Miravet egy csendes kis település az Ebro folyó partján, ám aki szeretne lenyűgöző tájképet látni, úgy, hogy közben hangulatos utcácskákon sétál, és a helyi nevezetességnek számító Miravet kancsókból is vásárolhat, annak feltétlenül itt a helye.

Siuranaban megelevenedik gyermekkorunk mesevilága, már aki szerette a királylányos, herceges meséket. Ám ezért bizony kissé meg kell küzdenie annak, aki át szeretné élni, mivel a szikla tetején álló kis templomhoz kacskaringós utcákon át vezet az út. Igaz, ez is élményekkel teli, hiszen a macskakövek is visszaidézik a középkor hangulatát. A kilátás pedig ezután....nos, páratlan.

Montblanc sem maradhat ki ebből a listából. A város egyike a legszebb és legfontosabb középkori településnek Katalóniában. A város a ciszteri útvonal egyik szíve, számos építészeti, kulturális és természeti örökséggel, amely mellett kiválóan megférnek napjaink turisztikai szolgáltatásai is.

A kultúra után nem maradhat ki a tengerpart és a nyaralás sem, amelynek egyik fő célpontja a Costa Dorada egyik legnagyobb üdülővárosa Salou. A Cambrilssal, Vilaseca és La Pinedával szinte teljesen egybeépült város 3 km hosszú strandjával, öbleivel és minőségi szolgáltatásaival az összes olyan dolgot magában foglalja, amely felejthetetlen nyaralást biztosít bárkinek.

(Forrás: tizeslista.hu)