Jump to content

3 északi főváros, amit meg kell látogatnod egyszer

2018. 01. 21. 10:34

Az alábbi fővárosok nem feltétlenül állnak a legnépszerűbb helyen a városnézős úti célok listáján, azonban egyedi hangulatuk és különleges kultúrájuk miatt mindenképpen érdemes legalább egyszer meglátogatni őket életünk során. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb északi fővárosokat, amelyekbe már közvetlen fapados járattal is eljuthatsz!

Mulatás Dublinban

Párral vagy barátokkal is tökéletes választás.

Kezdjétek a napot mennyei ír reggelivel, majd látogassatok el a Guinnes Storehouse nevű sörgyár múzeumba, ahol megkóstolhatjátok a jellegzetes vörös színű sört, és a sör tökéletes csapolási fortélyaiba is beavatnak, úgyhogy a pasid biztosan imádni fogja!

Az esti megálló lehet a Temple Bar szórakozónegyed, ahol végigkóstolhatjátok a legínyencebb ír söröket, és akár hajnalig táncolhattok valamelyik neves klubban. A görbe napokat pedig kipihenhetitek egy vidéki kiruccanással, érdemes ugyanis ellátogatni a Dublintól csak fél óra távolságra található Howth-ba is.

Csodálatos Stockholm

Stockholm legcsodálatosabb sajátossága, hogy 14 szigeten terül el, amelyet 53 híd köt össze. Bár főváros, vízpartjai miatt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt a pihenni vágyóknak. A középkori óvárosok szerelmesei pedig Európa egyik legrégebbi városrészét látogathatják meg Gamla stan-ban. 

Ha inkább izgalomra vágysz, akkor irány a Gröna Lund vidámpark, ha pedig kultúrára, akkor a világ egyik legidősebb szabadtéri múzeuma, a Skansen. A múlt viszont nem csak itt elevenedik meg.

Stockholmban található ugyanis Skandinávia leglátogatottabb kiállítása, méghozzá a Vasa Múzeumban, ahol megcsodálhatod a világ egyetlen, épen fennmaradt XVII. századi hajóját!

Festői Koppenhága

Ha felejthetetlen látnivalókra vágysz, akkor érdemes célba venni a dán fővárost, amit a világ egyik legélhetőbb városaként is emlegetnek.

Amellett, hogy igyekeznek a környezettudatos életmódot fenntartani, büszkélkedhetnek a gasztronómia, a festői kikötők és sétálóutcák hangulatával is. 

Koppenhága 14 Michelin-csillagos étterme közül a leghíresebb a Noma, amit már kétszer is a világ legjobb éttermének választottak.

De ha nem vagy a modern gasztronómia szerelmese, A kis hableány szobra, a Nyhavn kikötő, Európa leghosszabb sétálóutcája vagy akár Észak-Európa legnagyobb akváriuma téged is le fog venni a lábadról.

(Forrás: tizeslista.hu)