Jump to content

Az 5 legszebb európai város télen

2017. 11. 19. 10:38

Európa gyöngyszemei télen valóságos fehér csodaországgá alakulnak. Ismerd meg a legszebb európai városokat, amelyekben öröm télen sétálni, látni, hallani és érezni!

Innsbruck, Ausztria

Tirol tartomány fővárosa, az ötödik legnagyobb város Ausztriában. Itt rendezték 2008-ban a Labdarúgó Európa-bajnokságot, de a téli olimpiának is kétszer adott helyszínt a város. A város jól ismert sportolási lehetőségeiről, hisze a csodás Alpok övezik. A városban sok a fiatal, köszönhetően két egyetemének és számos főiskolájának, így az éjszakai életben biztosan nem fogsz csalódni.
 
A telek hidegek, havasak és csodálatos szépséget kölcsönöznek a városnak és környékének. Ha ide látogatsz, feltétlenül látogasd meg a fenséges St. Jakab katedrálist, az Ambras kastélyt, Alpesi kertet, a Mária Terézia és Herzog-Friedrich utcát (óvárosi sétálóutca).

Landshut, Németország

Bajorországi város, Németország dél-keleti részén található. Münchenből könnyen és gyorsan eljuthatunk ebbe a hangulatos kisvárosba. Elsősorban a gótikus építészetnek köszönheti elragadó belvárosát.

Különleges látványosság a Trausnitz vár, a Városháza, a Ländtor (az egyetlen meglévő középkori erődítmény kapu) és a Szent Márton templom (a világ legmagasabb téglatornya), de csodás egyéb középkori templomokat is megcsodálhatunk, mint a Szent Ignác, Seligenthal kolostor vagy a Szent Blasius dominikai templom.

Luxemburg

Az év minden időszakában fantasztikus úti célnak számít, de télen igazán varázslatos látványt nyújt ez a gazdag miniállam.
Fedezd fel a csodálatos óváros kanyargós macskaköves utcáiról a vártornyokat, a föld alatti alagutakat, a 17. századi Notre-Dame katedrálist, vagy a Hercegi palotát. Kóstold meg a híres luxemburgi borokat, csokoládékat és szerezz be porcelán szuveníreket.
 

Párizs, Franciaország

Ha szeretnéd a turista fergeteget elkerülni, és egy nyugodtabb álomszerű várost szeretnél meglátogatni, látogass el télen Párizsba. A hideget feledtetik az ünnepélyes fények és megvilágítások.

Télen érdemes a várost művészeti oldaláról megismerni, ezért látogass el például a Picasso vagy a Zene múzeumba.
Tekintsd meg a téli város táját az Eiffel toronyból, vagy tégy egy buszkirándulást a leghíresebb paloták körül és a belvárosban. Ha vásárolni szeretnél, a január és február a legideálisabb hónap, hatalmas árleszállításokkal.

Amsterdam, Hollandia

A holland fővárost az észak Velencéjének is nevezik a várost átszelő hangulatos csatornái miatt, lenyűgöző építészete és több mint 1500 hídja miatt.
A történelmi épületek kedvelői számára a város valóságos kincs, hiszen itt több mint 7000 regisztrált történelmi épület létezik. Az óváros központjában találhatók a legrégebbi, középkori utcák (Warmoesstraat és Zeedijk). Az egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Csatorna gyűrű, amely a 17. században épült, melyet hagyományos fehér hidak tarkítanak (pl. a legrégebbi Magere Brug híd).

Szinte kihagyhatatlan a Vörös-lámpás negyed, mely a város rakpartján található. A prostitúció csak bizonyos utcákon létezik, főként sikátorokban. Az állandó rendőri jelenlét, a biztonsági kamerák biztosítja az éjszakai élet biztonságát.
(Forrás: tizeslista.hu)