Jump to content

5 kísértetjárta hely, ahonnan biztosan te is menekülnél

2017. 09. 21. 09:17

A thrillerekben és horrorfilmekben ijesztő, de egyben szórakoztató dolog is számunkra, ha azt látjuk, hogy a szereplők rémisztő, elhagyatott helyekre merészkednek. A valóságban viszont nem lenne olyan nagy buli, a következő helyeken biztosan rajtad is kitörne a frász.

1. Akershus erőd, Norvégia

A norvégiai Akershus 1300 körül épült, és középkori várként Oslo városának védelmi erődje volt. A 18 –19. században börtönként szolgált, és számos fogoly halt meg raboskodás közben. A második világháború alatt a nácik elfoglalták a várat, és a visszafoglalása mindkét oldalon sok veszteséggel járt. Az erődről úgy vélik, hogy az egyik legvérfagyasztóbb hely Norvégiában, többször láttak ott különféle szellemeket.  A leghírhedtebb kísértet az összes közül a démoni kutya,  Malcanisen, ami a kapukat őrzi. A legenda szerint, akit Malcanisen felkeres, az a következő három hónapon belül szörnyű halált hal. Egy Mantelgeistennek nevezett szellemhölgy is gyakran látható a várban, ahogy épp a szobájába sétál. A sötétségből tűnik elő, hosszú köntöst visel, és az arcvonásait nem lehet tisztán kivenni.

2. Union Cemetery, Connecticut

Ez a régi temető az 1700-as években épült, úgy tartják Amerika szerte itt bukkannak fel a leggyakrabban kísértetek. Ed Warren szellemvadász, és felesége, Lorraine többször is megfigyelték a sírkertet, az évek során rengeteg kép-, és videóanyagot gyűjtöttek. A szellem, akivel a legtöbbet találkoztak az úgynevezett Fehér Asszony, jellegzetes hosszú fekete hajjal, fehér ruhát visel, és gyakran csak a zokogását lehet hallani. A fehér ruhába burkolózott hölgy sokszor látható a temető mögött húzódó Route 59-en is. A sírkert még ma is használatban van, és természetesen kedvelt helye a szellemvadászoknak.

3. Tower of London, Anglia

A kínzások és a kivégzések több mint 900 éve kezdődtek a londoni Towerben. Eredetileg 1078-ban  Hódító Vilmos építtette, és fontos szerepet játszott Anglia történetében. Számos paranormális jelenséget észleltek itt az évek során. A leghíresebb az összes itteni kísértet közül Boleyn Anna, VIII. Henrik második felesége. Házasságtörés vádjával 1536-ban lefejezték, és az ő fejetlen teste volt látható séta közben a Tower folyosóin, illetve közel kivégzése helyszínéhez. A Boleyn-szellem mellett két gyermekkísértet is megjelent, gyakran láthatóak  hálóingben, egymás kezét fogva, rémülettel az arcukon. Úgy tűnik, a két egykori hercegről van szó, akiket  a Towerbe küldtek, miután a Parlament megfosztotta őket uralkodói jogaiktól. Egy napon nyomuk veszett, és azt feltételezik, hogy nagybátyjuk, Gloucester hercege gyilkoltatta meg őket (két kis csontvázat exhumáltak a Fehér Torony lépcsői alatt).

4. Château de Brissac, Franciaország

Az Anjou grófok kastélya, a Château de Brissac a 11. században épült, és 1502-ben építette újjá II. Charles, Brissac grófja, akiről később az épület a nevét kapta. Ez a nemes vár a legmagasabb Franciaországban, és valamiféle bájt sugároz, de egyik régi lakója nem egy látogatót rémített már meg. A kastély falai között kettős gyilkosság történt valamikor a 15. században, azóta kísért itt a Zöld Hölgy. A lakosok (a jelenlegi Brissac herceg és családja), már hozzászoktak, de sok vendég fél tőle. Gyakran látható a a kápolna toronyszobájában, zöld ruhát viselve. A legborzasztóbb azonban az arca: az orra és szemei helyén lyuk tátong, hasonlóan egy halotthoz. Sokszor az egész kastély visszhangzik sóhajaitól a korai órákban.

5. Poveglia, Olaszország

A velencei lagúnákban, Velence és Lido között található a Poveglia nevű kis sziget. 421 óta lakták, azonban lakossága évszázadokkal később el kezdett apadni, majd a 14. században teljesen elnéptelenedett. Európában a bubópestis járvány alatt a sziget karanténtelep lett. Sok velenceit küldtek ide meghalni, hogy aztán a holttesteket máglyán égethessék el. Ugyanez megismétlődött, mikor 1630-ban a fekete halál végigsöpört Velencén. Egyesek azt állítják, hogy az 1800-as években tébolydának használták. 1930-ban pedig egy orvos öngyilkos lett, a harangtoronyból ugrott a halálba. A 20. század közepén az elmegyógyintézetet végleg bezárták. Ma az egész sziget elhagyatott, és úgy gondolják, hogy a környékbeliek nem mernek a szigetre lépni, mert attól tartanak, hogy az el van átkozva. A halászok sem szívesen halásznak errefelé, mert attól félnek, hogy emberi maradványokat húznak fel a vízből.

(Forrás: tizeslista.hu)