Jump to content

5 tanács, hogy ne felejts otthon semmit!

2017. 07. 22. 10:26

Veled is előfordult már, hogy az irodakulcs vagy a telefonod nélkül indultál el otthonról, esetleg nem tetted be a telefontöltődet az utazópakkba? Bizony nagy bosszúságot, vagy kellemetlenséget tud okozni, ha valami elfelejtődik. Íme néhány praktikus ötlet, hogy máskor biztosan ne maradj a szükséges dolgaid nélkül!

1. Táskához csatolt lista utazáshoz

A legjobb módja annak, hogy mindig minden veled legyen, amire szükséged van, ha összeállítasz egy általános listát azokról a dolgokról, amiket az utazás alatt használni szoktál, és mindig veled kell legyen. A listát aztán kiegészítheted az útjaid során tapasztalataid szerint. Ha van olyan bőröndöd, utazótáskád, amihez ragaszkodsz, és mindig veled van, akkor a listát lyukaszd ki, és kösd hozzá! Már csak azért is praktikus, mert a hazaindulás előtt is ellenőrizni tudod, hogy mindent elpakoltál-e. Persze használhatsz "csekkolós" okostelefon-alkalmazást is erre a célra, de érdemes ezt is egyszer összeírni, kinyomtatni, mert a virtuális információk elveszhetnek, ha pl. tönkremegy a készülék.

2. Falmatrica

Ha jellemző rád, hogy a reggeli rohásban otthon hagyod a mobilodat vagy a pénztárcádat, akkor neked találták ki azt az előszobába tehető falmatricát, amely emlékeztet rá, hogy mit kell magaddal vinned. Szintén aranyos megoldás, ha krétafestékkel festesz egy felületet a falra, ahová kiírod a mini indulási listádat.

3. Ajtókilépő mondóka

A barátnőm adta nekem ezt a hatásos tippet, amikor már többször is előfordult velem, hogy lefagyva álltam a munkahelyem előtt, amelyet nekem kellett volna nyitnom, és nem vittem kulcsot... Érdemes kitalálni egy mondókát, versikét, amelyben szerepelnek azok a tárgyak, amiket mindenképp vinnem kell, s begyakorolhatom, hogy a bejárati ajtón kilépve elmondom a mondókát, és ellenőrzöm az abban szereplő tárgyakat. Mindössze egy perces művelet, de rengeteg bosszúságot megspórol!

4. Rajzolt helyek

Praktikus, de rendmániás egyéneknek is kellemes ötlet lehet: a komód egyik szabad felületén fessünk, rajzoljunk helyet azoknak a tárgyaknak, amiket mindig magunkkal kell vinnünk. Egy rublika az órának, egy a mobilnak, egy a kulcsnak... és ide mindig letehetjük érkezéskor, nem kell keresgélnünk később, hanem egy mozdulattal a táskánkba pakolhatunk minden szükségeset.

5. Okos távozás a tett helyszínéről

Persze nem csak induláskor felejthetünk el dolgokat, hanem előfordulhat, hogy a munkahelyen, a nyaralás helyszínén vagy a buszon felejtünk valamit. Férjem kiváló praktikája, hogy mindig körülnéz távozás előtt, bárhol is tartózkodik, s már a gyerekekkel is igen jól sikerült begyakoroltatnia ezt a technikát. Nem egyszer így sikerült mégis magunkkal vinni valamit, amit vendégségben felejtettünk volna, vagy felkapni az utolsó pillanatban a majdnem asztalon felejtett telefont.

(Forrás: hajraegeszseg.hu)