Jump to content

10 dolog, amit mindig elfelejtünk bepakolni a nyaralásra - 1.rész

2017. 07. 12. 08:23

Hiába a gondos tervezhetés és a listaírás, ezek a dolgok valahogy mégis mindig, vagy legalábbis legtöbb esetben otthon maradnak és már csak a kocsiban jutnak eszünkbe.

Mobiltöltő
Talán mindenkinek ez a leggyakoribb az otthon hagyott holmik listáján. A mobiltöltő, mint minden olyan dolog, amit gyakran még utazás előtti este vagy reggel is használunk, a nagy rohanásban otthon marad.

Olvasószemüveg
Ismerős, amikor a jól megérdemelt szabadidődben végre elolvasnád azt a könyvet, amit már régen kinéztél? De a bőrönd egyik zsebében sem találod a szemüvegedet. Valószínűleg az éjjeliszekrényen hever...

Megfelelő viselet
Egy nyaralásra általában a legnyáriasabb és leglengébb ruháinkat visszük. Ezzel nincs is semmi baj, de gondoljunk arra is, hogy nem mindenhova illendő bemenni rövid kis szoknyánkban. Ha olyan helyre megyünk, ahol esetleg templomokat, kolostorokat is meglátogatunk, vigyünk olyan ruhát is, ami fedi lábunkat és vállunkat. Ezen kívül bizonyos éttermek is megkövetelhetnek dress code-ot. Hogy elkerüljük a kellemetlenséget, egy elegáns összeállítást is csomagoljunk.

Elsősegélycsomag
Lehet ez előre vásárolt vagy házilag összerakott kis csomag. A lényeg, hogy kevés helyet foglaljon, és tartalmazza a legfontosabb dolgokat: gyógyszereket, például fájdalomcsillapítót és aszpirint; sebtapaszt, sebfertőtlenítőt és gézt.

Strandpapucs
A strandpapucs is gyakran kimarad a csomagból csakúgy, mint a váltócipők is. Sokszor úgy gondoljuk, hogy az a cipő, amiben utazunk, elég lesz egész héten. Tévedés.
A strandpapucs két okból is fontos: egyrészt a strandra ez a legkényelmesebb viselet, másrészt pedig közös zuhanyzó használata esetén is érdemes egy műanyag papucsban fürdeni.

(Forrás: nlcafe.hu)