Jump to content

10 inspiráló hely, ahova élmény elvonulni - 2.rész

2016. 07. 24. 11:42

Az ihlet gyakran nagyon könnyen jön, máskor viszont elvesződik a sok munka és elfoglaltság között. Nálam általában mindig váratlanul, elalvás előtt, ahogy lehunyom a szemeimet, berobban a kreatív gondolat. Vannak azonban az én életemben is olyan napok, amikor egyszerűen nem jut eszembe semmi értelmes, amit papírra vethetnék.

6. Játszótér

Manapság egyre jobban kitolódik az az életkor, amikor a nők végre gyermekvállalásra adják a fejüket. Ezzel nincs is gond, hiszen anyaként mindent meg szeretnénk adni leendő gyermekünknek, ami a mai válságos helyzetben hol könnyebb, hol sokkal nehezebb. Az anyai örömök átélése előtt, addig is jó hely egy kis tapasztalatszerzéshez a közeli játszótér. Anyák, nagymamák morajló beszéde, kis tipegők zajos kacagása, nincs is kedvesebb hely, mint egy árnyékot adó fa alatt, a játszótér közepén üldögélni. Elképzelni, hogy egyszer talán belőlem is jó anya lesz, igazán inspiráló.

7. Falu, távol a várostól

Nincs is annál egészségesebb, mint a friss, vidéki levegő. Ha már neked is eleged van a városi nyüzsgésből, a szmogból, a mindennapi stresszből és színekre, virágos rétre, csillagos égre vágysz, akkor hajrá. Irány le vidékre! Főleg nyáron érdemes elhagynod zajos környezetedet, mert ilyenkor vidéken vannak a legszuperebb rendezvények, amit igazán kár lenne kihagyni.

8. Autópályán egyedül az autódban

Kétszázhúsz felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot… Nah jó talán annyival mégsem kell száguldjunk az autópályán, hogy átértékeljük magunkban a világot. Az biztos, hogy az ember lánya is legalább annyira imád száguldozni, mint az erősebbik nem fele. Mit sem élvezek jobban, amikor sikkesen elindulva, elfelejtve minden rosszat, eltörpül mögöttem a táj.

9. Tengerpart

Sokszor arra gondolok, hogy előző életemben biztos a tenger szülötte lehettem. Különben mi másért rajonganék ennyire az azúrkék tenger színéért, a hófehér homok érintéséért, a parthoz verődő habok morajlásáért és a sirályok szárnyalásáért? Képes vagyok órákig a stégen üldögélni, elveszve a tenger végtelenjébe, miközben pimaszul mezítelen lábaimat a vízbe lógatom. Örök kapcsolat ez köztem és közte.

10. Puha ágy

Mivel is érhetne véget egy hosszú, fárasztó, ihlet mentes nap, mint egy forró ágyjelenettel, szerelmeddel? Sok kommentárt nem fűzök ehhez a részhez, inkább tartom magamat a jó, öreg közmondáshoz: A szexről nem illik beszélni, azt csinálni kell!