Jump to content

10 inspiráló hely, ahova élmény elvonulni - 1.rész

2016. 07. 11. 11:41

Mindenki életében van egy hely, ahol tökéletesen feltöltődhet, regenerálódhat, ahol jól érzi magát és ahol megtapasztalhatja saját kreativitásának végtelen erejét. Itt nyugodtan megpihenhetünk, motiválódhatunk, ha úgy tetszik, megdolgoztathatjuk az elménket, vagy csak egyszerűen álmodozhatunk, így kizökkenve a stresszes, szürke hétköznapokból. Te hol tudsz a legjobban kikapcsolódni?

1. Bolhapiac

Egy kellemes hangulatú piactér engem mindig kikapcsol. Valami oknál fogva szeretek szöszölni, keresgélni és egy cseppet sincs ellenemre a tülekedés, a lökdösődés egy szombat délelőtt. Ami másoknak kidobni való lom, az nekem talán egy régóta keresett kincs. Retro álmok, vintage darabok, megkopott emlékek mind egy helyen.

2. Könyvtár

Egy könyvekből épült kalitka. Számomra a leginspirálóbb terep az ihletszerzéshez egy zegzugos könyvtár, ahol keveredik a tinta és a régi papírlapok illata. Meglehet, hogy régimódi vagyok, de az guglizásnál jobban szeretek kinyitni egy szép borítású könyvet és hosszú órákig elveszni a fekete betűk sűrűjébe.

3. Múzeum

Az alkotás és kreativitás talán egyik legszebb színtere a múzeum. Ez az a hely ahol még a legnagyobb művészek is képesek ihletet meríteni. Ha pedig megjön az ihlet, megszületik a mű. Amíg nálam nem jön az ihlet, addig szájtátva csodálom Monet, Frida Kahlo, Henri Toulouse-Lautrec és Pablo Picasso ma is ámulatba ejtő alkotásait.

4. Piknikezés

Szabad levegő, kék égbolt, ragyogó napsütés és egy kosárnyi finomság. A piknikezés általában egy kis romantikával fűszerezve az igaz, de van az úgy, hogy egyedül sokkal jobb. Van, hogy ilyenkor egy pohár finom bor jobb társaság, mint a legjobb barát, vagy a kedves.

5. Kávézó

Semmi sem ad számomra értékesebb ötleteket, mint egy finom, gőzölgő fekete. A hosszú munkanap után egyszerűen imádok beülni kedvenc kávézómba, hol egyedül, hol barátokkal. Egy korty ebből a keserű nyugalomból és azonnal jön a mindenen átsegítő gondolat.