Jump to content

10 romantikus randihely Budapesten

2016. 06. 16. 12:35

Nem csak randira és nem csak Valentin napra ajánljuk ezt a 10 romantikus helyet, ahol elbújhattok, összebújhattok, beszélgethettek, egyszóval egymásra figyelhettek. Rejtekes kávézók, kilátók, izgalmas sétálóhelyek. JÁTÉK! Kedvenceddel most Orbit ajándékcsomagot vagy álomrandit nyerhetsz, részletek a cikk alján!

1. Le Petit Bistrot: Egy kis Provence majdnem a város közepén: borostyánnal körbefuttatott kedves kávézó a Hajós utca végén. A hely, ahol a Pinterest-romantika életre kel: vintage stílus és egy kis párizsi sikk!

2. PestHajnal: Mert randizni nemcsak este lehet! Ha korán kelő típus vagy, akkor érdemes kipróbálni egyszer a reggeli & kávé és jókedv & boldogság kombinációját. Nézz utána, mikor van a következő!

3. Városliget Café: A hely, ahová nem (csak) a kávéért, hanem a hatalmas üvegablakokért megyünk, ahonnan a Vajdahunyad várára és a korcsolyapályára látni rá. Télen este, hóeséssel megspékelve a legcsodásabb.

4. János-hegy: Budapest legmagasabb pontja, mégsincs annyira messze. Itt aztán érezhetitek, hogy az egész város a lábatok előtt hever. Rendszeres látogatói szerint szerencsés esetben még a Magas-Tátrát is lehet látni. A helyetekben bort is vinnénk magunkkal!

5. Feneketlen – tó: Olyan kézenfekvő, mégis, mikor jártál erre utoljára? A tavi andalgás nem csak tavasszal lehet romantikus. Zúzmarás fák, befagyott tó, jégcsapok! Téli romantika, összebújós séták, ráadásul nagyon közel a legnagyobb budai csomópontokhoz.

6. Bolhapiac a város szélén: Az Ecseri mára már egy fogalom, ahol megállt az idő! Hideg téli reggelen forró teás termoszt szorongatva válogatni a csodás régiségek között olyan program, ami után biztosan egy nagy tál leves közös elfogyasztása következik.

7. Smúz: Virágbolt? Kávé? Design bolt? Borbár? Ez mind a Smúz. Egy igazán vagány fúzió a Kossuth- téren. Üde virágillat lengi körbe a teret, ami frissen pörkölt kávéval keveredik, van sok pléd és párna, és persze kilátás a Dunára és a Parlamentre.

8. Rengeteg RomKafé: Ha nem csak egy sima forrócsokira vágysz, hanem A forrócsokira és csupa szeretetre, akkor ide gyere. Ennél mesésebb, helyet nem igazán tudunk elképzelni, ráadásul a tulaj maga készíti a forró csokoládét, ahogy azt te megálmodtad.

9. Dunyha étterem: Igazi vidéki romantika Budapest határában. Faparavánnal elválasztott bokszok, piros-fehér kockás terítő házias ízek és otthonos hangulat. Első randinak elkápráztató.

10. Bazilika teteje: A Bazilika látványa önmagában megér egy misét. Hát, még ha a tetejére merészkedünk! Voltál már? Annyiszor elmegyünk mellette, pedig érdemes megmászni is!