Jump to content

10 dolog, ha szeretsz sétálni

2018. 06. 18. 01:01

Van, amikor egyáltalán nem csak üres közhely, hogy a cél az út maga. És amikor a kedvenc kikapcsolódásodhoz nem kell drága felszerelés, kütyü vagy épp speckó helyszín.

1 - Amikor a fitnesz magazinokban azt a pro tippet olvasod, hogy a fittség érdekében szállj le egy megállóval korábban a buszról, és gyalogold le. Háhhh, te minden áldott nap ezt csinálod!

2 - Értetlenkedsz, amikor más túl fárasztónak talál egy 10 perces sétát. Hiszen még csak akkor kezd az ember belejönni! Meg se érzed, ha legyalogoltál 10-15 km-t.

3 - Ha ülőmunkát végzel, annál jobban keresed az alkalmat, hogy mikor tudod szerét ejteni egy kis sétának. Beszélni kell Mancikával a másik emeletről? Inkább felszaladsz, mintsem hogy felhívd. Az ebédért is inkább kiugrasz, mintsem hogy házhoz rendeld.

4 - “Gyalog menni? MINT AZ ÁLLATOK??” – Igen, a mai világban furán tudnak nézni az emberre, ha nem állandóan egy autóval a hátsója alatt közlekedik.

5 - “De miért nem biciklizel?” – Az előbbi párja, csak annak egy környezetbarátabb verziójában. Amikor a másik számára hihetetlennek tűnik, hogy neked ez nem kényszer, hanem élvezet.

6 - Ha kimarad egy nap, akkor estére hiányérzeted lesz.

7 - Ha át kell gondolnod valamit, az gyaloglás közben megy a leginkább. Sokkal hatékonyabban megy így, mintha az íróasztal mögött próbáltál volna hasonló eredményre jutni. Próbáltad már ezt a hatékony problémamegoldás technikát futásra is alkalmazni, ott viszont inkább az életedért küzdeszarra fókuszálsz, hogy ne ess ki a ritmusból, és túllendülj a holtponton.

8 - Társas programnak is kiváló számodra, hogy ha közösen gyalogoltok, és közben beszélgettek. Ki mondta, hogy a barátokkal programot szervezni csak egy kávézóba vagy sörözőbe lehet?

9 - Ha iPhone-os vagy, imádod azt a funkcióját, hogy alapértelmezettként bele van építve egy lépésszámláló. Rendszeresen végignézed a heti, havi és éves átlagodat.

10 - A legjobb kikapcsolódás, amikor csak berakod a kedvenc zenédet a füledbe, és nekiindulsz csatangolni csak úgy, cél nélkül.

(Forrás: tizeslista.hu | kép: nlcafe.hu)