Jump to content

10 érdekes múzeum Magyarországon

2018. 03. 22. 08:01

Vicces, érdekes, különleges múzeumok listáját gyűjtöttük most egybe. 10 múzeum, ami tényleg nem a szokásos élményt nyújtja.

1. Csokoládé Múzeum
Budapesten működik a 2008-ban nyílt Csokoládé Múzeum. Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdéssel és várakozással vannak tele Willy Wonka  (Charlie és a csokigyár) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a "Csokoládé Palota" kerítéséből. Az Árpádföldön, a bekecs utca 22. sz. alatt található Csokoládé Múzeum épülete ugyan hagyományos anyagokból épült és a kerítés is kovácsoltvas, senkit nem ér csalódás, hiszen sok-sok csokoládét kóstolhat, aki részt vesz a  Csokoládé Múzeum fenséges ízutazásain, programjain.

2. Pálinka Múzeum
A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód.

3. Sörmúzeum
Dreher Sörgyárak Zrt. által szervezett Dreher Sörutazás program keretében a látogatók megismerhetik, milyen utat jár be kedvenc nedűjük, míg az alapanyagokból a söröskorsóban gyöngyöző itallá válik. A Sörutazás a Dreher Sörmúzeumban indul, ahol a kiállítás a céhes időktől kezdve mutatja be, hogyan alakult ki és fejlődött az ipari serfőzés Magyarországon.

4. Flipper Múzeum
103 filppert próbálhatnak a látogatók, akik ellátogatnak az első állandó kiállítással rendelkező Flippermúzeumba. A gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt hatalmas élményt nyújt a kiállítás.

5. Taxi Múzeum
Egy magyar oldalt ajánlunk az olvasók figyelmébe. Ez a Virtuális Taxi Múzeum. A múzeumban az első női taxis története mellett megismerhetjük a londoni, a párizsi és a magyar taxik történetét. Sőt a jövő taxijait is megismerhetjük.

6. Orsós Magnó Múzeum
A múzeum kiállított anyaga a megnyitáskor 123 orsós magnetofont foglalt magában. Jelenleg kb. 400 db különböző típusú készüléket mutat be a múzeum, amelynek minden darabja működik! A gyűjtemény 21 gyártó országból és több mint 130 gyártó cégtől származó magnetofont mutat be.

7. Láthatatlan kiállítás
A Láthatatlan Kiállítás egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Bízz vakon! Egy különleges kiállítás Budapesten! Vakok várják a látogatókat!

8. Hungaricum Gombfoci Háza Múzeum
Szigetszentmiklóson megnyílt a Hungaricum Gombfoci Háza Múzeum, amely az első állandó gombfoci-történeti kiállítás a világon! 

9. Börtön Múzeum
Sátoraljaújhely központjában, található a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön valamint itt működik a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye is.

10. Karácsony Múzeum
Koboldok és csengettyűk, csillagok és diótörők, muzeális értékű karácsonyfadíszek, a múlt és a jelen míves ünnepi kiegészítői várják a Karácsony Kiállítás és Szalon lelkes kincskeresőit! Díszítsük fel lelkünket és otthonunkat az év minden ünnepére! Elevenítsük fel és éljük át együtt gyermekkorunk boldog emlékeit újra és újra! A Hubay család sok szeretettel vár minden kedves látogatót és érdeklődőt Szentendre új gyöngyszemében, a Karácsony Kiállítás és Szalonban!

(Forrás: kulturaonline.hu)