Jump to content

5 bakancslista ötlet, mielőtt túl késő lenne - 1. rész

2018. 02. 01. 09:03

Sokatokban felmerülhetett már egy égető érzés, hogy ha pontosan tudnánk mennyi időnk van még hátra, akkor hova utaznánk el szívesen és milyen élményeket élnénk át a családunkkal vagy a barátainkkal, nos bennem is ez a kérdés már többször is megfogalmazódott. Mi lenne, ha a pénz nem számítana, ha nem foglalkoznánk azzal, hogy tériszonyunk van vagy, hogy tengeri betegségünk van. Zárjunk ki minden külső tényezőt és nézzük meg ezt az 5 tevékenységet.

Delfinekkel úszás

A legtöbb vadon élő állattal ellentétben a delfinek kifejezetten szeretik az ember közelségét. A delfinek az ember után azok, akik legtovább emlékeznek a társas kapcsolataikra de a felismerésben is kitűnőek. Igazi barátságos állatok, akik mellett nem lehet szomorú az ember. Köztudott, hogy terápiás célra is kifejezetten alkalmazzák őket. Mellesleg minden ember még te sem tudsz nemet mondani erre a csodás kalandra! Európán belül is temérdek lehetőségünk van, hogy kipróbáljuk!

Zéró Gravitációs repülés

Ez valóban nem mindennapi élmény, amely természetes körülmények között csak az asztronautákat illeti meg. Ebben az állapotban a tényleges testsúlyunk a földinek az egymilliomodára csökkenhet, azaz gyakorlatilag valóban súlytalannak érezzük magunkat. Megtapasztalni, hogy szabadon úszunk a levegőben, vagy pár másodpercig egy helyben lebegünk, illetve akár fejjel lefelé lépdelhetünk a mennyezeten, mindez valóban eufórikus élményt okoz számunkra. Sajnos az ára is meg van ennek a speciális kalandnak, de  ahogy az elején is írtam a pénz jelen esetben nem számít :)

Csúszó kötelezni Costa Ricán

Szívdobogás, lábremegés, sebesség, gyönyörű látvány és az egész testet átható adrenalinfröccs. Nagyjából ennyit jelent az egyik legnépszerűbb, de akár gyerekek által is űzhető extrém sport, a canopy. A canopy ma már szórakozási és sportcélokat szolgál, és a világon egyre több, egyre hajmeresztőbb pályák épülnek. Az egyes szakaszokról nemcsak az alant húzódó esőerdőre és a környező hegyekre, de a közeli óceánra is csodálatos kilátás nyílik. A jelentkezők a kalandtúra mellett egy tipikus Costa Rica-i ebédet is kapnak. Costa Rica a világ egyik legboldogabb országa ezért az emberek jókedvűek és segítőkészek. Elsősorban  a lenyűgöző természeti értékei miatt érdekes az ország. 

Sarki fény  túra

Ez az egyike a természet egyik leglátványosabb és legszebb jelenségeinek, festői látvány amikor az éjszakai égbolton hirtelen felragyog. Éteri és egyedi ez a csodálatos éjszakai, szivárvány színekben pompázó fényjáték. Egy évtizedben legfeljebb egyszer éri el a naptevékenység a maximumát, ilyenkor a gyakoribb napkitöréseknek köszönhetően jóval nagyobb az esély a sarki fény megjelenésére is. Számos lehetőségünk van megtekinteni ezt a csodát és nem is kell messzire menni. Álljunk meg egy pillanatra és képzeljük oda magunkat erre a mesés, fagyos tájra, ahol egyedül vagyunk és átgondolhatunk minden fontos dolgot az életünkben....

Búvárkodás roncsoknál

Szerintem mindenkinek az egyik legnagyobb vágyát írom most le ezzel az élménnyel  és ez a búvárkodás. Nekem ez szerepel a bakancslistám élén, hogy egyszer az életembe eljussak egy roncsbúvárkodásra, remélem ti is így vagytok vele. Az a csodálatos élmény, amit egy ilyen túra során kap az ember az minden képzeletet felülmúl. Látni a halakat a cápákat, szebbnél szebb növényzetet, korallokat valami elképesztő érzés. Bízom benne, hogy nektek is megadatik ez az impresszió. Európán belül számos helyen lehetőségünk van búvárkodni, az ára sem annyira vészes. Fontos, hogy előtte el kell végezni egy tanfolyamot.

(Forrás: tizeslista.co.hu)