Jump to content

10 dolog, amit imádunk az őszben

2018. 01. 13. 01:57

A nyár a punnyadás, életélvezet ideje, az ősz pedig a „minden, amit nyáron elhanyagoltunk, most bepótoljuk” ideje. Sokunknak szeptemberben kezdődik az újév és nem januárban, hiszen ilyenkor van sulikezdés és egy újabb nagy nekilódulás. Íme 10 dolog, amiért mi nagyon szeretjük!

Hatalmas séták

Szerintünk ilyenkor a leggyönyörűbb a természet, ezért amíg még ilyen jó idő van és nem szakad az eső, húzz egy dzsekit, fogd kézen a cimborákat és irány egy nagy séta a Margitszigeten, vagy fel a Normafára! Meglátod, a friss őszi levegő csodát művel a lehangoltsággal!

Divatozás

Nyáron annyira nem tudunk villogni a legújabb szerzeményeinkkel, mivel inkább arra koncentrálunk, hogy minél szellősebben öltözzünk. Rövid sort, top, szandál. Meg ezek kombinációja. Ősszel végre elő lehet kapni a csini bokacsizmákat, kendőket, sálakat, izgalmas kiegészítőket, a kedvenc garbónkat, bőrdzsekinket…

Szüreti mulatságok

Ha ősz, akkor szüret! Szerencsére sosem maradunk programok nélkül, ilyenkor ugyanis turbó fokozatra kapcsolnak a borászatok. Iktassatok be egy szuper Balaton északi parti bortúrát édeskettesben, vagy haverokkal! A Balaton ősszel is gyönyörű és ha még jó idő van, csobbanhattok is egyet!

Pezsgő élet

Ilyenkor indul be csak igazán az élet, a városban! Bár fesztiválok már nincsenek, a zenekarok beköltöznek az őszi turnék idejére a legmenőbb belvárosi klubokba, nyílnak a kiállítások, megindul a színházi évad és jönnek az új sorozatok is. 

Őszi finomságok

Sütőtök krémleves, meg sütőtökös muffin, meg sütőtök sütve, meg sült gesztenye, meg rumos tea, meg forralt bor, meg szilvás gombóc, meg szilvalekvár meg fahéjas-szilvás sütemény… ugye.

Gumicsizma

Valld be, hogy te is alig várod már, hogy felhúzhasd a piros-fehér pöttyöst, vagy a kék-fekete csíkost, ami ott szomorkodott a cipős szekrényben egész nyáron. Éljen a pocsolyába páros lábbal csobbanás meg a színes, vidám, csini gumicsizmák!

Lakásdekorálás

Nem kell megvárni a Halloweent a sütőtökös dekorálással. Fogj egy kést, meg egy dísztököt és faragj jópofa töklámpásokat! Nagyon hangulatosak a teraszon, vagy asztali dísznek akár, ha gyertyát is teszel beléjük.

Bevackolás

Ha kinn szakad az eső, ragadjunk meg egy jó könyvet vagy a kedvenc sorozatunkat, vackoljuk be magunkat egy meleg takaró és egy bögre finom tea társaságában és csak úgy pihenjünk. Tipikus őszi-téli program a hűvösebb estékre.

Mozgás

Egész nyáron punnyadtunk, meg két pofára tömtük a lángost és a fagyit. Az ősz a nyári bűnözések jóvátételének ideje.  Mellesleg hűvösebb is van, a levegő is tisztább és az idő és a környezet is sokkal szebb és jobb egy koraesti kocogáshoz! Fel azokkal a futócipőkkel és nyomás ki a szabadba, hogy lemenjenek azok a plusz kilók!

Újrakezdés, elkezdés

Az ősz az elengedés évszaka. Vegyél egy nagy levegőt és lépj előre. A természet meghal, de te éledj fel, vágj bele abba, amit mindig is akartál de még nem mertél elkezdeni. Tanulj meg egy új dolgot, kezdj el egy új hobbit, fejleszd magad és engedj el minden rossz berögződést, mert ősz van, új időszámítás veszi kezdetét!

(Forrás: tizeslista.hu)