Jump to content

10 budapesti bár, amit feltétlenül meg kell látogatnod

2017. 11. 26. 12:36

Biztos veled is előfordult már, hogy úgy érezted beszürkülnek a hétköznapok, ami ellen sürgősen tenni kell valamit. Ilyenkor jut eszedbe egy ízletes koktél vagy egy finom bor gondolata. Legyen szó baráti iszogatásról, randiról, csajos estéről vagy egy szimpla péntek estéről, a következő listában biztos Te is találsz kedvedre valót ha éppen nem a megszokott romkocsmát szeretnéd bevenni.

A Farm

Igényes koktélbár és kerti vendéglő hangulatát ötvözi a Farm, ahol mindenki talál kedvére való italt. Az ott látható fűszernövények nem csak a design részét képezik de a magas minőségű, természetes alapanyagok használatára is felhívják a figyelmet. Szezonális gyümölcsökből, saját készítésű szirupokból készítenek nem mindennapi italokat, amiket máshol biztos nem kóstolhatsz.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik szeretik az egyedi stílusokat, nem szeretnék felhúzni a kisestélyit mielőtt kimozdulnak, ám mégis ínycsiklandó italokra vágynak.

Tudtad? A bárpultnál párnázott, forgó “bárfoteleken” ülhetsz a 100%-os kényelemért.

Rumpus Tiki Bár

Aloha! Így köszöntenek minden betérő vendéget a hawaii mintás inget viselő bartenderek; a fűszoknyát viselő felszolgáló lányok pedig tovább növelik a hely autentikusságát. Egy pillanatra sem feledkezhetünk meg a hawaii hangulatról, ugyanis a design, a zene teljesen beszippant minket a tiki életérzésbe. Minden koktélt egyedi tiki poharakban szolgálnak fel; a hely hangulatát már csak a földre szórt homokkal tudnák fokozni.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki szeretne pár órára Hawaiira repülni ízletes italok kíséretében, vagy aki saját, csak neki elkészített koktélt szeretne fogyasztani, ugyanis itt erre is van lehetőség.

Tudtad? A tiki a polinéz kultúra része, amire jellemzőek a vicces, figurás poharak, a túldíszített koktélok, a lazaság, a sötét bárok.

Doblo

Különleges bontott téglás belső designjával várja az arra látogatókat a Doblo borbár. Hangulatos megvilágításaival tökéletes randi helyszín, ahol a kellemes zene tovább fokozza a meghitt hangulatot. Magyar borászatok sorakoznak fel az itallapon, amelyek közül mindenki megtalálja a kedvére valót. Az italozás mellé elengedhetetlen “csipegetni valók” természetesen itt is a vendégek nagy kedvencei.

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik a péntek estéjüket boros pince hangulatú helyen szeretnék eltölteni, és szeretik az élőzenét, ugyanis szinte minden nap kisebb zenekarok emelik az este hangulatát.

Tudtad? Az itallapon a klasszikus borok mellett megtalálhatóak különböző kézműves és bioborok is.

Warmup

Kicsit más vizekre evez a Warmup, ugyanis itt a modern bartending, a molekuláris italkészítés is szerepet kap. Kevésbé a designra, annál inkább az alapanyagokra helyezték a hangsúlyt, ugyanis rendkívül egyedi italokat lehet kóstolni. A bartenderek mindenkinek személyre szabott italt készítenek, azalapján a pár perces társalgás alapján amit belépésünk után levezényelnek. Megkérdezik milyen ízeket szeretünk, melyik gyümölcs a kedvencünk, milyen alkoholokat preferálunk leginkább. Segítségként azért megtalálható egy kis kapaszkodó a kínálatról.

Kinek ajánljuk: Azok számára tökéletes választás akik érdeklődnek a modern bartending iránt, vagy csupán maguk mögött hagynák a Mojito, a Sex on the beach és a klasszikus esernyő díszes társaikat.

Tudtad? A minőségi koktélbár mivoltját mutatja az is, hogy minden ital mellé uborkás vizet is felszolgálnak, amit itthon csak kevés koktélbárban tesznek meg - holott külföldön ez már bevett szokás.

Apropó

A fiatal borbár Budapest és egyben az éjszakai élet szívében várja a borra vágyókat, hisz a bornak mindig van apropója. A bár rendkívül hangulatos designt kapott, ahol biztosan egy vendég sem fogja magát kellemetlenül érezni. A gasztropapák hihetetlen finom tapasokról is gondoskodtak, így azokat is fogyaszthatjuk a borok mellé.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik szívesen kóstolnak számukra még ismeretlen borokat, ugyanis itt főleg kisebb pincészetek borai szerepelnek az itallapon a megszokott klasszikusok helyett.

Tudtad? Az Apropóban borkóstolókat is tartanak, amiken bárki részt vehet előzetes regisztrációt követően.

Oscar American Bár

A ’90-es évek végén nyitott koktélbár Budán várja a vendégeit, így láthatjuk: van éjszakai élet Pesten kívül is. Az Oscar Bár a tipikus amerikai koktélbár hangulatát adja vissza: enyhe világítás, hosszú bárpult, fekete-fehér témába illő képek. A bárkultúra rövid “oktatása” végett a honlapon tájékozódhatunk a különböző koktélcsoportokról és a koktélok rövid történelméről.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik a budai oldalt választanák egy jó kis este helyszíneként, illetve akik szeretik az old-school koktléokat is, ugyanis az itallapon az új italok mellett a régi klasszikusok is helyet kaptak.

Tudtad? Az Oscar American Bár Budapest első koktélbárja, az itallapjukon pedig közel 200 koktél található.

Pharma

Az apró, ám kiemelkedő koktélbár széles italkínálattal vár a belváros sűrűjében. A sok alkohol és a különböző alapanyagok sora régi gyógyszertári hangulatot idéz - amire utal a bár neve is. A tulajdonos komoly szakmai tapasztalata garanciát nyújt arra, hogy felejthetetlen élményben legyen részed.

Kinek ajánljuk: Mindnekinek, aki komolyabb rumszeretőnek tartja magát, ugyanis Budapest egyik legszélesebb rum kínálatát nyújtja a Pharma - bizony, a kínálat túlmutat a Bacardin. Nem kell aggódni, más alkohol alapú koktélokat is kóstolhatsz.

Tudtad? A Pharma rendkívül kicsi, alapterülete mindössze 35 négyzetméter. Tehát már biztos, nem a méret a lényeg?

Etap

A letisztult stílusú, természetes színekben pompázó Etap borbár várja a vendégeit egy laza “beülésre” - amit a neve is sugall: az Etap egy könnyed megálló a mindennapi rohanásban. Az itallapon minőségi magyar borok találhatóak meg, amelyek mellé különböző kis falatokat kínálnak. A széles borválasztékot mi más tükrözné jobban, mint a plafonig érő borosüvegek tömkelege.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki az estéit szívesen tölti egy hangulatos borbárban, barátságos környezetben. 

Tudtad? Az Etap logója és betűtípusa bekerült a WeLoveBudapest által készített “kedvenc logók és betűtípusok” listájára.

Boutiq’ Bár

Az igazi klasszikus. A méltán ismert koktélbár érthetően tartozik a budapesti koktélbárok kedvencei közé. A vöröses, boudoir stílusra nem sokkal a nyitás után rátaláltak, amely minden bizonnyal a belváros egyik kedvence lett. A neo speakeasy bárkoncepció segíti tovább fokozni a hangulatot.

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik szeretik a különleges italokat, szívesen fogyasztják el italaikat különösebbnél-különösebb formájú poharakból, üvegekből.

Tudtad? A kiemelkedő minőség érdekében a bartenderek minimum 1 évig inasként dolgoznak a bárban, mielőtt italokat adhatnának ki a vendégeknek.

Innio

“innio, ennio, élnio” szologen adja az Innio borbár vendéglátói működésének keretét. A széles borválaszték kiterjed nemzetközi borokra is, már maga a design is az olaszországi stílust tükrözi. A finom borok mellé különböző ételkülönlegességeket is kóstolhatunk, melyek egytől-egyig minőségi alapanyagokból készülnek.

Kinek ajánljuk: Azoknak akik szeretnék megkóstolni a világ különböző borászatainak termékeit, mindezt stílusos környezetben.

Tudtad? Az Innio borválasztékában közel 300 bor található és mind az 5 kontinens képviselteti magát.

(Forrás: port.hu)