Jump to content

17 furcsa világnap - 2. rész

2017. 07. 28. 01:59

Furcsaságoknak se szeri, se száma a mi világban, így ne is lepődjünk meg azon, hogy miknek van világnapja. Pedig vannak benne érdekes dolgok.

Garfield napja

Van valaki, aki június 19-én ne emlékezne szívesen a cinikus, álmatag macskára? Akit Jim Davis illusztrátor a saját NAGYAPJÁRÓL mintázott? Garfield ma már a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb figurája. Először 1978. június 19-én jelent meg egy újságban, és egy csapásra akkora sikere lett, hogy amikor pár hét múlva eltűnt a lapból, az olvasók visszakövetelték.

A sár napja

Külföldön több helyen is tartják, nálunk azért kevesen ismerik. Június 29-e azért lett a Sár Nemzetközi Napja, mert szinte az egész világon megtalálható, szinte az egész világon ismerik, könnyen előállítható, környezetbarát, sokféle játékra alkalmas, és a festékekkel szemben kimosható a ruhából. A gyerekek imádnak a sárban, pocsolyában taposni és ugrálni.

A parkettacsiszolás világnapja

Július 29-én tartják, és nekünk már attól elmegy az életkedvünk, hogy ezt leírjuk, szóval ugorjunk a következőre.

A lustálkodás napja

Ha nehezen kelsz reggelente, ha hétvégén szeretsz minél tovább az ágyban hemperegni és nyújtózkodni, ha számodra a tökéletes kikapcsolódást a lustálkodás jelenti, akkor az augusztus 10-i ünnepet neked találták ki!

A férfiak szépítkezésének napja

Augusztus harmadik péntekére esik az a nap, amelyen az ehhez elég bátor férfiak akár kozmetikushoz is mehetnek. Vagy legalábbis a napot arra szánják, hogy minél ápoltabbak legyenek.

Szingli lányok világnapja

Épületes baromságnak tűnik, de ha neked tetszik, augusztus 25-én ünnepelheted meg.

A tojás világnapja október második péntekén

Először a Nemzetközi Tojásszövetség hirdette meg, 1999-ben, azzal a céllal, hogy a vitaminokban gazdag, nélkülözhetetlen fehérjeforrásra felhívják a figyelmet.

30 országban rendezik meg, és 2015-ben ehhez a világnaphoz kapcsolódott Kecskeméten a tojásfesztivál.

WC világnap

Persze ezt a pontot el lehetne simán hülyéskedni, de jó lenne, ha legalább november 19-én gondolnál azokra, akiknek igenis problémát okoz a személyes higiénia, mert nem élhetnek olyan helyen, ahol magától értetődő a csempézett, tiszta, vízöblítéses vécé…

A szerelmi vallomás napja

Jaj, de romantikus! November 26-ra esik, és reméljük, lesz akivel megünnepelheted.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)