Mitől különleges az éttermetek?
Teljesen új koncepció Shanghajban a mi éttermünk. Nem lehet csak úgy besétálni, online kell regisztrálni, és azután is elbíráljuk, hogy ki foglalhat asztalt a 28 fős éttermünkben. Látványkonyhánk van, a vendégek bárszékeken ülve nézik a szakácsokat főzés közben, és minden fogásnál elmagyarázzuk, hogy miből és hogyan készül. Az is újdonság, hogy nálunk nincsen étlap, mindig ugyanazt a 14 fogást szolgáljuk fel.
Sejtettétek, hogy titeket is tesztelnek?
Az időzítés tökéletes volt számunkra, mert 7 hónapja tartózkodom Kínában, és az éttermünk, a Taian Table éppen 5 hónapja nyitott, így részt tudtunk venni a válogatásban. Úgy tippeljük, hogy háromszor, négyszer voltak nálunk, de nem tudjuk pontosan, csak sejtjük. A legelső alkalommal persze bemutatkoztak, kaptunk névjegykártyát, és képeket is kértek az étteremről, illetve a fogásokról.
Hogyan értesültél a díjról?
Ottani idő szerint reggel 10-kor volt a bejelentés. Akit meghívnak erre az eseményre, az már szinte biztos, hogy benne van a könyvben, de azt gondoltuk, minket csak meginvitáltak, hiszen általában nem adnak Michelin-csillagot az egyévesnél fiatalabb étteremnek.
Milyen érzés, hogy te vagy a legfiatalabb magyar, aki megkapta ezt a kitüntetést?
Van egy szarkasztikus és csodálatos része is. Nagyon sok emberrel dolgoztam és dolgozok együtt, akinek nem 10 év szakmai tapasztalata van mint nekem, hanem 15-20 év, és így még hihetetlenebb az egész. Nagyon kellemes érzés, nagyon örülök neki. Ez az egész csapatomnak a munkája is, hálás vagyok nekik.