Jump to content

9 meglepő tény a divathétről, amit nem tudtál

2016. 05. 03. 12:00

Szeptember nem csak az iskoláról vagy a hűvös időről szól. Eljött az őszi divathét ideje, ami minden divattervező legfontosabb eseménye. Viszont van pár dolog, amit jobb, ha tudsz erről a bizonyos luxus rendezvényről.

1. A tervezők fizetnek azért, hogy egy híresség megjelenjen a divatbemutatóján. A sztárok jelentik ilyenkor a médiát, amit nehéz megszerezni, mivel több tucat show megy le egy nap alatt. Minél híresebb a sztár, annál több pénzbe kerül, annál több reklámot kap a show és annál nagyobbnak tűnik a bemutató.

2. A modellek ingyen dolgoznak. Azok a modellek, akik nemrég kezdték és egy még ismeretlen tervező bemutatóján vonulnak, nem kapnak pénzt. Helyette előre megbeszélt mennyiségű ruhát kapnak a kollekcióból. Ha nem tetszik nekik a kollekció, akkor nem kapnak semmit.

3. A szerkesztők kölcsönkérik a designer ruhákat, amiket majd a show-n hordanak. A legtöbb szerkesztő nem keres sokat, hacsaknem egy tehetős családból származik. Ezeket általában azért csinálják, hogy a streetstyle fotósok lefényképezzék őket és így egy rövid ideig hírnévhez jussanak.

4. A bemutatóra járásnak inkább szociális oka van. Nem azért járnak kizárólag a show-ra az emberek, hogy a ruhát láthassák, hiszen azt a neten jobban látják. A hangsúly a kapcsolatok kiterjesztésén és a megjelenésen van.

5. Minden azon múlik, hogy hol ülsz. Presztízskérdés, hogy hol ül valaki a bemutatón. A fontos kereskedők, hírességek és főszerkesztők mindig az első sorban ülnek. Sőt még a helyük is le van foglalva. Ha valaki nem kap jó helyet, képes arra, hogy inkább nem jön el, mert az a hely rossz fényt vetne a nevére.

6. A legnépszerűbb a divathéten az, hogy miközben mennek a bemutatók, hogyan tudják az emberek a munkájukat végezni. Attól mert neked 10 divatbemutatód van egy nap, ettől még a munka nem áll le és ugyanúgy dolgoznod kell.

7. A ruhákat, amiket a show-n látsz valószínűleg nem látod viszont a boltokban, függetlenül attól, hogy mennyire tetszett a nézőknek. Ha a boltok nem veszik meg, akkor soha nem gyártják le.

8. Mindenhol ingyen alkohol van. Minden egyes szobában megtalálhatod az asztalon az italokat, csakhogy minél jobban ellazulj. Észre sem veszed és már becsíptél.

9. A divatbemutatókat sose kezdik el időben. Általában 15 perccel később kezdődik mindig maga a show. Kivéve a Marc Jacobs és Oscar de la Renta bemutatón. Ha ezeken a divatbemutatókon késel, akkor magadra vess és te vagy a hibás.

Forrás és fotók:cosmopolitan.com