Jump to content

10 dolog, amire érdemes költeni az életben

2016. 05. 02. 10:00

Nehéz gazdasági helyzetben mindenki óvatosabb, és manapság kevesen tehetik meg, hogy mindenre bátran költsenek. Ám akad mégis néhány olyan dolog, amin nem érdemes spórolni, és amire érdemes nagyobb összeget is áldozni.

Oktatás.
Tanulni sosem késő, hiszen a jó pap is holtig tanul. Ne sajnáld a pénzt egyetemre, szakképzésre, tanfolyamra, nyelvtanulásra, hiszen ez az, amiből rengeteget kamatoztathatsz.

Biztosítás.
Autódra, otthonodra, életedre, utazáskor érdemes biztosítást kötni. Persze mindenki bízik benne, hogy ez végül feleslegesen kidobott pénz lesz, ám hidd el, ha beüt a krach, nagyon jól jön, ha nem saját költségen kell kihúzni magad a csávából.

Egy elegáns öltözék.
Férfiaknak egy minőségi, jól szabott öltöny, hölgyeknek egy olyan öltözék, amiben megjelenhet egy fontos állásinterjún, vagy bárhol, ahol számít a megjelenés. Legyen egy olyan, minőségi darabokból összeállított szerelésed, ami bárhol, bármikor segít.

Jó frizura.
Ha olyan frizurád van, ami előnyös, divatos, iszonyú magabiztossá tesz és akár éveket fiatalít. Ne sajnáld a pénzt egy jó hajvágásra!

Kultúra.
A kulturális élmény belülről épít, szépít, tanít, fejleszt és jót tesz a lelkednek. Mozi, színház, múzeum, könyv, kiállítás: sose bánd meg, ha ezekre költesz.

Minőségi cipők.
Minden nőnek szüksége van néhány jó cipőre. Ne spórolj a minőségi, kényelmes, trendi és leginkább jól elkészített cipőn.

Orvos.
Soha, soha ne spórolj az orvosi ellenőrzéseken, szűréseken. A megelőzés az egészséges, hosszú élet alapja és egy pillanatra se felejtsd, hogy az időben észrevett betegségek döntő többsége kezelhető. Ne ezen múljon…

Testi és lelki jólét.
Sportolásra, sportfelszerelésre, kikapcsolódásra, pihenésre, wellnessre, egészséges életmódra mindig érdemes költeni! A tested sokszorosan fogja megköszönni idősebb korodban.

Utazás.
Az utazás új perspektívákat nyit, szélesíti látókörödet, tanít, más emberré tesz, felszabadít. A materiális dolgok gyűjtögetése helyett költs utazásra, legyen az akár egy belföldi kirándulás, európai városnézés, vagy egzotikus felfedezőút. Csak nyerhetsz vele.

Időt tölteni a barátokkal és a családdal.
Végső soron a család és barátok a legfontosabb vagyontárgyaink az életben, őrizzük hát meg őket! Sose sajnáld az időt és pénzt arra, hogy találkozz rég nem látott barátaiddal, vagy olyan gyakran látogasd meg családodat, amilyen gyakran csak tudod.

(fotó: happy-hump)