Jump to content

10 jel, hogy örök gyerek vagy

2017. 12. 12. 15:05

A mai napig lenyűgöz a buborékfújó, a hulahopkarika vagy egy hógolyócsata? Rengetegszer feltették már a kérdést, hogy “Felnőnél már végre?“? Akkor ez a cikk rólad szól!

1. Először is, szögezzük le, hogy az örök gyerek nem azonos a gyerekessel. (Na jó, néha van átfedés…) De az, hogy örök gyerek vagy, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy hisztizel, következetlen vagy, esetleg hogy nem vagy képes egy komoly párkapcsolatban elköteleződni. Te komolyan tudod venni a dolgokat – csak épp több mindenben látod meg a játék és kreativitás lehetőségét, mint a környezeted.

2. A környezeted emiatt furcsán is nézhet rád, sőt nemegyszer próbálnak visszafogni, hogy viselkedj komolyan, ahogy egy érett felnőttnek illik. Te pedig nem érted, hogy mi van abban, hogy végigugrálsz egy utcán talált ugróiskolán – tárgyalásra menet.

3. Ha kisgyerekes családhoz mész látogatóba, akkor amint lehet, a gyerekszoba felé veszed az irányt. Aztán udvariasan tapogatózol, hogy vajon hány kilót bír el az udvari trambulin.

4. És persze a haverjaid gyerekei már alig várják, hogy betoppanj hozzájuk! Egész idő alatt rajtad csüngenek, és a nyomodban vannak, ezért a társaságba már csak akkor tudsz elvegyülni, amikor a szülők nagy nehezen ágyba parancsolták őket. Te megérted a paplan alá zavart csimoták felháborodását, te is utáltad gyerekként, amikor a szüleid hasonlóképp jártak el.

5. Ami másnak csak egy maréknyi gyurma vagy pár színes ceruza, abba te végtelen lehetőségeket látsz bele.

6. Vannak gyerekfilmek, amiket a mai napig ugyanolyan örömmel nézel végig. A szomorú részeknél pedig ugyanúgy összeszorul a szíved.

7. Imádod a ruhaboltok gyerekosztályát, és teljesen fel vagy háborodva, amiért nem árusítják a klassz mintás-színes darabokat felnőtt méretekben is. Miért kéne neked feketébe, szürkébe meg pasztellszínekbe burkolóznod?

8. A kedvenc filmhősnőd, akivel a végtelenségig azonosulni tudsz, Amélie. És te is úgy szeretnél összejönni álmaid párjával, mint ő.

9. Néha (MINDIG) azért veszel játékokat a saját gyerekednek, hogy te játszhass velük. Azért majd néha hagyd őt is játszani vele, jól van?

10. Pocsolyába beleugrani, reggelire fagyit enni – a mai napig megborzongasz az örömtől, ha olyan dolgokat csinálsz, amitől a szüleid anno eltiltottak. És persze közben megfogadod, hogy sokkal jobbfej és megengedőbb szülő leszel.

 

(Forrás: tizdolog.hu)