Jump to content

10 dolog, ami megkönnyíti egy kezdő anya mindennapjait - 1. rész

2016. 07. 07. 14:41

Amikor az édes várakozásból egyszer csak kőkemény valóság lesz, azaz megszületik a gyermeked, a férjed 1 hét otthonlét után munkába indulva becsukja maga mögött az ajtót és te ott állsz kezedben egy kis emberrel, aki rád van utalva, nnna az izgalmas. Oldd meg a hétköznapokat, több-kevesebb sikerrel! Mutatjuk, hogyan!

1. Rendelj házhoz MINDENT. A nyersanyagot az élelmiszerboltból, az étrend kiegészítőt az online patikából, a pelenkát a webshopból! És ha nincs időd, erőd főzni (az első hónapban nem lesz), akkor a kajakiszállítótól. Tipp: úgy időzítsd a futár érkezését, hogy valaki legyen még otthon kettőtökön kívül. Avagy hogyan nyitsz ajtót szoptatás közben?:)

2 Ha nem szeretnél egész nap a karodban egy pici babával rohangálni a lakásban, akkor szerezz be egy hordozókendőt (elfeledve az összes eddigi előítéletedet). És mielőbb tanuld meg magadra tekerni. Megváltás lesz, hogy van KÉT szabad kezed és egy rajtad hamar elalvó babád. Fontos: igen, gyerekkel magadon, állva is lehet enni. Csak arra ügyelj, hogy ne edd le a babád fejét (forró levesek és spagetti kizárva)!

3. Lehetőleg még szülés előtt állíts be egy vicces automata választ a levelezésedben (Helló! Szülni mentem. Jövök egy válasszal.) Így nem fog nyomasztani, ha hetekig nem tudsz megköszönni néhány kedves e-mailt.

4. Még a szülés előtti időszakban lepd meg magad egy nagyon jó papuccsal. Mert sokat fogsz állni. Lépegetni. Sétálni az előszobában fel és le. Sőt. Az elején úgy is tűnhet, hogy egész nap etetsz és állsz. Merthogy a babáknak van egy zseniális szenzoruk: amint leülsz ringatás közben, kinyílik a kis szemük vagy fészkelődni kezdenek.

5. Fehér zaj. Nem hallottál róla? Az első néhány sírással töltött negyedóra után keress rá. Próbálj ki minél többféle hangot, és ne befolyásold a saját preferenciád szerint a választást. Tegyél be szívhangot, esőt, vihart, porszívó zajt vagy bármit, amit feldob a jutyúb white noise-ként, és figyeld az újszülötted reakcióját. Szinte biztos, hogy hamar találsz olyat, amire elcsendesedik és egyenletes szuszogásba kezd.