Jump to content

Tíz veszélyes kisváros a tévéből - 2.rész

2018. 09. 22. 15:24

Cikkünk előző részében már bemutattunk a tévézés történelméből öt olyan kisvárost, melynek tábláját meglátva jobb ha az ember sarkon fordul és elrohan. Most pedig lássunk még pár ilyet.

Cabot Cove 

A Gyilkos sorok helyszíne, az idillinek tűnő Cabot Cove a világ legveszélyesebb városa lett volna, ha valójában létezett volna. A 3560 fős lakosságú városkában átlagosan 5,3 hulla tűnt fel évente, ami arányaiban – egymillió lakosra átszámolva – jóval magasabb számot adott ki, mint a valóban roppant veszélyes Honduras. 

South Park

„Barátságos arcok mindenfelé” – éneklik a főcímdalban, ami már önmagában sem igaz, elég csak Cartman szemétkedéseire gondolni. Emellett bármi – de tényleg bármi – megtörténhet az utcákon: elrabolják az embert a földönkívüliek, hogy anális beültetést végezzenek rajta, óriási Barbra Streisand-robot jelenik meg, vagy épp megnyílik egy portál a gonosz szörnyek képzeletbeli világába. Nem beszélve Kennyről, aki több évadon keresztül minden részben meghalt, a legváltozatosabb módokon. 

Banshee

Az alapsztori az volt, hogy egy börtönből szabadult férfi felvette a kisváros meggyilkolt seriffjének személyazonosságát, annak érdekében, hogy elrejtőzzön egy nagy hatalmú bűnöző elől. A trükk persze nem működött maradéktalanul, és Banshee-ben elkezdtek sorra megjelenni azok, akiknek a nyomában csak pusztítás maradt. 

Chester's Mill 

A búra alatt-ban látott kisvárosban sem lehetett könnyű az élet, miután a láthatatlan, ám áthatolhatatlan búra megjelent a település körül. Miközben a kormány és a katonai erők megpróbálták áttörni az üveget, a bent lakók a túlélésért küzdöttek, hiszen nemcsak az energiaforrások fogyatkoztak, de az emberek türelme, béketűrése is. 

Smallville 

Ugye azzal kezdődött az egész, hogy a kansasi városka jó részét elpusztította egy meteoreső, a Kryptonról egy űrhajóval pedig egy kisfiú, a későbbi Superman is megérkezett. Az őt befogadó házaspár nem árulta el neki, hogy honnan származik, a gonosz erők azonban folyamatosan körülötte és szerettei körül ólálkodtak, főleg, amikor már kezdett kiteljesedni az ereje. 

(Forrás: index.hu | kép: pixabay.com)