Jump to content

Tíz veszélyes kisváros a tévéből - 1.rész

2018. 09. 18. 15:22

A világ veszélyes hely, főleg napjainkban, a tévésorozatok azonban még a valóságnál is meredekebb dolgokat tudnak produkálni. Twin Peaks, Smallville, South Park, a világ utolsó városa és egy idilli hely, ahol magasabb a gyilkossági ráta, mint Hondurasban – íme, tíz fiktív kisváros, ahol nem laknánk szívesen. 

Fairview 

A Született feleségek történéseinek helyet adó kisváros többi részén talán még béke is honolt, a Lila Akác közben viszont aligha akadt olyan háztulajdonos, akinek ne lett volna legalább egy lopás vagy csalás a számláján – sokan azonban ennél is sötétebb titkot tartogattak, nem egy gyilkos bukkant fel az utcában a nyolc évad alatt. 

Twin Peaks

Hiába volt itt isteni a feketekávé és a cseresznyés pite, akit öt perc alatt nem vert ki a víz a David Lynch megálmodta hegyi kisvárostól, azzal valami komoly baj lehetett. Nem elég, hogy Cooper ügynök egy titokzatos gyilkosság miatt érkezett ide, a városka amúgy is tele volt fura szerzetekkel, és még a Bob nevű gonosz entitás is könnyen megszállhatta az embert, ha egy kicsit nem figyelt oda.

Wayward Pines 

A kétezres évek Twin Peakse, ahonnan az autóbalesetet szenvedett ügynök egyszerűen képtelen volt kijutni. Hamar rá kellett jönnie, hogy a város fallal van körülvéve, és odakint szörnyű lények kószálnak – az már csak a hab volt a tortán, hogy kiderült, ez az utolsó település a Földön, ahova az emberiség maradék részét terelte egy őrült tudós. 

Bon Temps 

Ez a város adott helyet a True Blood – Inni és élni hagyni történéseinek, vagyis alapból egy csomó vámpírral kellett megküzdenie az embernek, ha haza akart érni egy baráti sörözés után – még úgy is, hogy a vérszívók többsége már szintetikus anyagot szürcsölgetett. Ráadásul fel-feltűntek itt más borzasztó teremtmények, vérfarkasok, boszorkányok is, akikkel szintén nem szívesen találkoznánk egy sötét sikátorban. 

Sunnydale 

Hasonló volt a helyzet a Buffy, a vámpírok rémé-ben látott városban, az ember alig tudott megtenni pár métert anélkül, hogy ne bukkanjon fel valami démon vagy más túlvilági szörny, aki aztán mindent el akart pusztítani maga körül. Szerencsére Buffyra mindig lehetett számítani, de azért a lelki megterhelés is sok lett volna, ha ott jutunk ingatlanhoz. 

(Forrás: index.hu | kép: pixabay.com)