Jump to content

6 színész, aki karaktere halálát akarja

2018. 06. 14. 09:44

A Star Wars Han Soloja, a Breaking Bad Hank Schradere, de a Trónok harca Sansa Starkja is direkt azt szerette volna, hogy haljon meg a filmbeli énjük.

Hank Schrader (Breaking Bad)

A Hanket játszó színész Dean Norris azért kérte az írókat, hogy öljék meg karakterét a sorozat vége előtt, mert szerepet akart vállalni egy új sorozatban. Bár Hanket megölték, az utolsó évadot két részre bontották a sorozat producerei, így, mivel a cselekmény az évad második felében jutott Schrader halálához, Norris mégsem tudta elvállalni a másik sorozatot. Persze erről azt nyilatkozta, örül, hogy ennyire szükség volt a karakterére a Breaking Badben.

Harrison Ford (Star Wars)

Még a Jedi visszatér forgatása előtt jelezte a színész, hogy Han Solo halála érdekes csavar lenne a trilógia végén. George Lucas azonban visszautasította, mondván, „nem hiszi, hogy túl sok halott Han Solo játékbabát tudnának eladni”. Harminc évvel később Ford vágya végre beteljesült és karaktere meghalt, ami a színész szerint egy jobb film javát szolgálta.

Így nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek:

„Már harminc éve Han Solo haláláért küzdök. Nem azért, mert elegem lett belőle, nem azért, mert unom, hanem mert úgy gondolom, ha Han Solo feláldozza magát egy másik szereplőért, az nagy port kavarna.”

Sophie Turner (Trónok harca)

A Sansa Starkot játszó színésznő azt szeretné, hogy karaktere meghaljon, mielőtt a sorozat véget ér. Örülne neki ha a Stark lány sokkoló halált halna, hogy mindenki emlékezzen rá. Nagy esély van rá, hogy a színésznő megkapja, amit akar, tekintve, hogy már csak 2 évad van hátra a sorozatból.

„Ha a Trónok Harcában játszol és nincs egy király halál jeleneted, akkor minek csinálod az egészet?” – mondja Sophie, amivel mi azért nem feltétlenül értünk egyet.

T.R. Knight (Grace Klinika)

Bár Dr. George O’Malley karakterét imádták a nézők, a színész T.R. Knight nem bírt együtt dolgozni Shonda Rhimes-sal, aki a sorozat írója és producere egyaránt. Az állította, nem működött jól a kommunikáció a stábon belül, ezért szeretett volna távozni. A karakterét hamarosan el is ütötte egy busz.

Kal Penn (Dr. House)

A Dr. Kutnert alakító színész nem mindennapi okból hagyta ott a híres sorozatot: a Fehér Házban vállalt állást és Obamának dolgozott. 

Azért kérte a karaktere kiírását a sorozatból, mert - érthető módon - több időt akart szánni politikai karrierjére. A sorozat készítői belementek, ezért követett el öngyilkosságot Dr. Kutner az évad végén.

Isaac Hayes (South Park)

Isaac Hayes, akire Séf bácsi szerepét írták, 9 év után hagyta ott a műsort. Mélységesen felháborodott, amikor a South Park tabukat nem ismerő írói a szcientológiát kritizálták egy epizódban. Isaac Hayes 1993 óta volt szcientológus, ezért azonnal felmondta a szerződését. A színész, aki eredetileg soul énekes volt, 2008-ban hunyt el.

„Van helye az iróniának a világban”- nyilatkozta Hayes - , de van egy pont, ahol az irónia átcsap utálkozásba és vakbuzgóságba… Nem tudok olyan emberekkel dolgozni, akik tiszteletlenek mások hitével szemben.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu | kép: imdb.com)