Jump to content

13+1 könyv, amiből sorozat készült - 1.rész

2018. 03. 07. 15:13

Korábban már összegyűjtöttem 14 olyan könyvet, ami miatt moziba mehetünk idén, de ezek egyszeri alkalmak. Nem szabad elfeledkezni a mindennapokról sem, és a jó hír: idén is sok szuper könyvből készülő sorozat kerül a képernyőkre. Az persze más kérdés, hogy ezek közül mennyi jut el hazánkba is.

Természetesen megvannak az idei év nagy visszatérői is: lesz Trónok harca, ráadásul most már mindenki számára nagy kérdőjelekkel, Outlander, Pretty Little Liars, Younger és még biztosan lehetne sorolni hosszan, de ezeknek már nagyrészt megvan a bejáratott célközönsége. Inkább tekintsünk a jövőbe! Milyen új sorozatokra szokhatunk rá az idén? 

1. Shannara - A jövő krónikája

Ezt a sorozatot már nálunk is bemutatták, így valószínűleg nem lesz új senkinek - egy időben a csapból is folyt. Szerencsére azonban nem csak a marketinggépezet működik jól, nekem nagyon tetszik, amit eddig láttunk.

2. Shadowhunters

Az első két rész már itt is lement, és mivel hozzánk is betört a Netflix, valószínűleg számunkra is elérhető vagy legalábbis az lesz hamarosan. 
Cassandra Clare A végzet ereklyéi sorozatának feldolgozása, és az eddigiek alapján elég megosztó. Van, aki imádja, van, aki nagyot csalódott. Mindenesetre ami biztos: igen szabadon értelmezi az alapművet, úgyhogy csak nyitottan érdemes nekiállni. 

3. Second Chance

Ez egy modern Frankenstein feldolgozás. Jimmy Pritchard, korrupt rendőrt megölik egy rablás során, de egy fiatal milliárdos-biomérnök visszahozza az életbe. 
Bevallom őszintén, fogalmam sincs, milyen a sorozat, eddig még nem volt hozzá szerencsém, de az alapsztori alapján még jó is lehet. 

4. Háború és béke

A BBC elképesztő kosztümös sorozatokat tud összehozni, a szereposztás is szuper, úgyhogy nálam ez a sorozat mindenképp listás, de sajnos eddig még nem volt időm nekiállni. 
A történet talán mindenki számára ismert: a napóleoni háborúk idején járunk Oroszországban, a középpontban pedig 5 arisztokrata család áll, akiknek az élete valószínűleg gyökeresen megváltozik. Szerelmi szálak, háborús jelenetek, van itt minden... 

5. Beowulf

Egy klasszikus új köntösben. A hírek szerint viszont elég gyenge.

6. A varázslók 

Lev Grossman könyve nálunk is nagy siker, nagy eséllyel a könyvmolyok közül már mindenki találkozott legalább egyszer a borítójával. A rajongók számára jó hír lehet, hogy az írót bevonták a sorozat készítésébe, a forgatókönyvbe és a castingba is volt beleszólása. Utálok ilyet írni, de a sztori kicsit olyasmi, mint a Harry Potter felnőtteknek: 

(Forrás: tizeslista.hu)