Jump to content

10 sorozat őszi estékre - 2.rész

2017. 10. 05. 16:43

Előző részünkben már bemutattunk öt olyan sorozatot, melyet megéri idén ősszel követni. Most pedig jöjjön a folytatás.

The Big Bang Theory – Agymenők 

Az egyik legnépszerűbb sitcom még mindig a TBBT és ugyan furcsa leírni, de Sheldon (Jim Parsons) és hibbant barátai már 11. alkalommal térnek vissza a képernyőre. Kedvenc kockáink az elméleti fizika nagymesterei, de ha az élet nagy kérdéseiről van szó gyakran azt sem tudják mihez kezdjenek. Idén egy spinn off sorozat is indul Young Sheldon címmel, ahol a fiatal Sheldon nem mindennapi életébe nyerhetünk betekintést.

Empire

Az utóbbi idők legnagyobb tévés sikertörténete kétségkívül a Lee Daniels-Danny Strong duó (akik A komornyik című filmet is közösen hozták össze) Empire című sorozata. Ugyan szappanoperaként emlegetik a hip-hop világában játszódó történetet, a néha valóban mesterkélt melodrámát szépen egyensúlyozza a kifogásolhatatlan színészi játék (Taraji P. Henson és Terrence Howard is zseniális) és a szenzációhajhászás mellett is élvezhetően fordulatos történetvezetés, nem beszélve a hangulatos zenei betétekről. A negyedik évadban vendégszerepel Forest Whitaker és Demi Moore is.

Mr. Robot 

A fiatal programozó, Elliot (Rami Malek) nappal biztonsági szakemberként dolgozik, míg az éjszakáit hackerkedéssel, és rossz emberek lekapcsolásával tölti. Az egyik éjszaka internetes támadást észlel az E(vil) Corp ellen. Amikor megpróbálja kideríteni, hogy ki a felelős a DDoS támadásért, szembekerül a rejtélyes Mr. Robottal (Christian Slater), és annak még különösebb szervezetével. A második évadban tovább bonyolódnak a szálak és a sikersorozat idén újra visszatér, hogy újfent görbe tükröt állítson korrupt társadalmunk elé. A sorozat alapsztorija is borzasztóan aktuális témákkal foglalkozik, de ami miatt szerintem kiemelkedő, az a lehengerlő színészi játék és a felkavaró zenei használat.

The Walking Dead 

The  Walking Dead ízig-vérig túlélőhorror, egy izgalmas kalandsorozat A remény rabjainak rendezőjétől, és a Terminátor és A bolygó neve: Halál producerétől. Az alapszituáció szerint az általunk ismert világot elpusztította egy apokaliptikus zombijárvány és mindenhol vérszomjas élőholtak razziáznak, akiknek egy céljuk van: megölni mindenkit a föld kerekén. Rick és társai egyre húzósabb helyzetekbe kerülnek és ugyan a kezdeti izgalmak alábbhagytak, azért a jó kis zombizúzásra vevő közönség valószínűleg a 8. évadban sem fog csalódni.

Stranger Things 

Az előző év legjobb újonca számomra egyértelműen a Netflix 80-as éveket megidéző misztikus sorozata, a Stranger Things. Az első évadban az indianai Hawkins város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, melyet további rejtélyes események követnek. A helyi seriff, a család és a fiú barátai összefognak Will mielőbbi megtalálására. A sejtelmes szintizene, a borzongatóan rejtélyes történet, a csodálatos gyerekszínészek és a számtalan kikacsintás által a Stranger Things különlegesen nosztalgikus atmoszférájába milliók szerettek bele a világon, köztük én is. Ezt a folytatást várom a legjobban és az ajánlókat elnézve biztos vagyok benne, hogy a második évad is garantáltan megüti majd az első évad színvonalát.

(Forrás: socfest.hu)