Jump to content

10 sorozat őszi estékre - 1.rész

2017. 10. 02. 16:38

Sorozatokből ősszel sincs hiány. És ha már kimozdulni nem tudunk, legalább képzeletben kalandozzunk el kicsit.

Narcos

Pablo Escobar, minden idők egyik leghíresebb drogbárója közkedvelt téma az írók és forgatókönyvírók számára. Az online tévészolgáltató Narcos című szériája immár a harmadik évadnál jár és nem véletlenül vált mostanra kultsorozattá. A drogügyletek kegyetlen világának hatásos bemutatása nagyban függ a rendezők személyétől, a kaotikus kolumbiai képeket pedig olyanok közvetítik, mint a brazil José Padilha (Elit halálosztók 1-2) vagy a mexikói Guillermo Navarro (A faun labirintusa Oscar-díjas operatőre). Az egyik főszereplőt, Pedro Pascalt a Trónok harcából ismerhetjük (ő játszotta Oberyn Matrellt), az új évadban feltűnik még Michel Stahl-David (Cloverfield) és Matt Whelan (Go girls).

American Horror Story: Cult 

Az amerikai horrorkliséket felvonultató antológikus szerkesztésű sorozat sikere töretlen, immár hetedig évadával rémiszti halára lelkes nézőit. Az eddigi szériákban találkoztunk már kísértetekkel, őrültekkel, boszorkányokkal, szörnyszülöttekkel és vámpírokkal, most pedig egy nem mindennapi szekta életébe nyerhetünk betekintést. Az új évad számtalan kedvcsináló ajánlót kapott, amikben visszatérő motívumok a bohócok és a méhek, sőt még politikai szálakat is felfedezhetünk. Az állandó szereplők nem változtak (Evan Peters, Sarah Paulson, Denis O’Hare) csak újfent új “creepy” karaktereket kaptak.

Outlander – Az idegen

Diana Gabaldon nagysikerű könyvsorozatát feldolgozó Outlander az utóbbi évek egyik legnépszerűbb történelmi drámája. A történet szerint a világháborút követően ápolóként dolgozó tüzes nyelvű Claire egy misztikus rituálé következtében a háború dúlta Skóciában találja magát 1743-ban. Az első két évad rengeteg szempontból tudott maradandót alkotni: a hiteles romantikus szál, a különleges atmoszféra, a fantasztikusan fényképezett Skót-felföld gyönyörű tájai mind egy varázslatos világba kalauzoltak minket. És mellesleg teljesen új jelentést kaptak a skótszoknyák.

Top Of The Lake: China Girl – A tó tükre 

A gyönyörűen fényképezett ausztrál-angol nyomozós krimi első évada piszok hangulatos volt, most pedig China Girl alcímmel elkezdődik a második széria. A főszereplő Griffin nyomozót a csodálatos Elisabeth Moss alakítja (A szolgálólány meséje, Mad Men) és a szereplőgárdához pedig csatlakozik az Oscar-díjas Nicole Kidman és a sokaknak Trónok harcából ismert Gwendoline Christie is (ő játssza Brienne-t).

Transparent

Jeffrey Tambor régóta megbízható szereplője a tévés komédiáknak, gondoljunk csak a zseniális Arrested Development (Az ítélet: család) vagy a Larry Sanders Show szitkom-alapvetésekre. A 68 éves korában nőként coming outoló nagypapa történetében az a jó, hogy amellett, hogy tökéletesen mutatja be azokat a problémákat, amikkel egy transznemű személynek szembesülnie kell, az alapvető családi interakciókat is úgy jeleníti meg, ahogy azt mindannyian megéljük

 

(Forrás: socfest.hu)