Jump to content

5 sorozat, amit megéri követni

2017. 09. 03. 09:42

Ma már se szeri se száma a jobbnál jobb sorozatoknak, mi most mégis olyan régi sorozatokat hozunk, melyeket érdemes nézni.

Odaát 

Ez az a sorozat, amiből biztosan te is láttál évekkel ezelőtt egy-egy epizódot, és tuti emlékszel arra, hogy a két főszereplő mennyire jól néz ki! Amerikában már a 13. évadot forgatják, és bár mindenki úgy gondolja, hogy az 5. évadig élte fénykorát, a rajongók továbbra is lelkesen követik Sam és Dean kalandjait, ahogyan felveszik a harcot a természetfelettivel. Nálunk itthon sajnos sosem kapták fel annyira, a tévéadók is egészen mostanáig hol elkezdték vetíteni, hol pedig abbahagyták.
 
Wayward Pines

Amikor Ethan, a titkosügynök megérkezik Wayward Pines-ba, már sejti, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a városkával. Különösen azért, mert érkezésekor autóbalesetet szenved, és ezt követően egyszerűen hiába próbálkozik, nem hagyhatja el a várost. Rövidesen kiderül, hogy ennek komoly oka van, de erre a fordulatra biztosan senki sem számít – és mi nem szeretnénk spoilerezni.
 
Sötét árvák

A történet főszereplője Sarah, aki szemtanúja lesz egy nő öngyilkosságának. Ami viszont igazán furcsa, hogy ez a nő teljesen úgy néz ki, mint ő – ezért úgy dönt, hogy felveszi a személyazonosságát. A sztori viszont egyre bonyolódik, amikor kiderül, hogy több olyan ember is létezik, akivel ugyanúgy néznek ki; az egész ugyanis egy kísérlet következménye, és valójában semmi sem az körülötte, aminek látszik. Külön elismerésünk Tatiana Maslany-nak, aki egyszerre több különböző személyiséget is alakít!
 
Doctor Who

A magyarul Ki vagy doki? névre keresztelt sorozat hosszú múltra nyúlik vissza, és külföldön nagyon népszerűnek is számít. A sztori főszereplője egy földönkívüli időlord, a Doktor, aki képes utazni az időben. Az első évadban találkozik Rose Tylerrel, aki utastársává válik, és együtt látogatnak el más bolygókra, más időkben, miközben folyton a gonosszal harcolnak. A sorozat érdekessége, hogy néhány évad után a főszereplő színészeket mindig lecserélik, hiszen a Doktor képes regenerálódni, és ilyenkor új külseje (és személyisége) lesz. De ettől lesz igazán érdekes az egész!
 
The 100

97 évvel ezelőtt a Földet egy nukleáris háború pusztította el, és csak néhányan élték ezt túl. Ők a bolygón kívül egy űrhajón éltek, és várták, hogy végre biztonságossá váljon a Földi levegő; hogy ezt kiderítsék, 100 fiatalkorú bűnözőt küldenek le ellenőrizni. A bolygóra érkezve azonban olyan dolgok várják őket, amikre biztos, hogy nem készültek fel a fiatalok, akik sosem látták még a bolygót közelről. 
(Forrás: joy.hu)