Jump to content

A 10 legjobb sorozatszinkron 2016-ból - 1.rész

2017. 02. 24. 10:42

Az idén 81 éves szakma koránt sem öreg és rozoga, nem csak a rosszat kell észrevenni - tele van friss és kreatív alkotásokkal. Rengeteg jó magyar változat készült, amelyből összeállítottunk egy tízes listát a Magyarszinkron.hu szerkesztői segítségével.

10. Préda

A sorozat főszerepére Sarádi Zsoltot választotta Szalay Éva szinkronrendező. Sarádi hangja igazi őserő: kommandós, viking, vagy bármilyen kőkemény férfikarakterhez tökéletesen passzol. A Préda főszereplője nem külsejével, hanem a benne dúló feszültséggel, haraggal jelzi férfiasságát, amit a magyar színész nyers és erőteljes megszólalásaival kitűnően követ. Ehhez jó partner Tarr Judit a feleség szerepében. Epres Attila - mint a Bróker - egyszerre képes kiadni kegyetlen megbízatásokat, de emberi segítséget is nyújt.

9. Amerikai Horror Story

Somló Andrea szinkronrendező nehéz feladatot kapott, hiszen olyan hírességek vállaltak szerepet, mint Lady Gaga. A magyar színjátszás legjobbjai kaptak feladatokat a sorozatban. Megszólalt Molnár Piroska, Létay Dóra, Bogdányi Titanilla, Kőszegi Ákos, Harsányi Gábor, Dunai Tamás és még sokan mások. Somló Andrea biztos kézzel választotta az újabb és újabb hangokat, így mindenki számára érdekes és izgalmas magyar változatot készített, amely méltó az eredeti alkotáshoz.

8. Da Vinci démonai

Ebben az évben búcsúztunk el az ifjú Leonardo kalandjaitól. Kertész Andrea szinkronrendező aprólékos munkával készítette el a magyar változatot. Vajda Evelin mondatai korhűek, de a mai nézők számára is jól érthetőek, így a látványhoz jól illeszkedő szinkron jött létre. Fehér Tibor ifjú feltalálója intelligensen oldotta meg a rá váró feladatokat társaival, Pálmai Annával és Csík Csaba Krisztiánnal. A gonosz szerepében igazán gyűlöletes volt Zámbori Soma, akire Fekete Ernő hercege is nehezen tudott hatást gyakorolni.

7. Válás

Vidám kis válási mizériába csöppenhetünk a Szex és New York egykori sztárjával. Sarah Jessica Parker sokat köszönhet a hazai sikerében Spilák Klárának, a színésznő hangja szinte eggyé vált az amerikai kolléganőjével, így természetesen itt is ő szólaltatja meg. Majoros Eszter szinkronrendező Schneider Zoltánt hívta a férj szerepére, aki itt végre igazán meg tudja mutatni a humoros oldalát is.

A szokatlan se veled-se nélküled küzdelem részei még Hegyi Barbara és a ritkán hallható Hirtling István is, akik az ismerős házaspár jó tanácsaival segítik vagy éppen bonyolítják az egymással is nehezen birkózó hősök életét.

6. Flash

Manapság nem lehet könnyű szuperhőshangokat választani, hiszen nem lehet tudni, hogy egy karakter mikor és hol bukkan fel újra. Aprics László értő kezei alatt finoman megkomponált magyar változatot kapott ez a sorozat, amely elsősorban Szabó Máté figurája köré épül. A világ leggyorsabb emberének szórakoztató történetét emeli Czető Roland mindent tudó, de kicsit esetlen feltalálója, Ruttkay Laura szépséges és okos tudósnője is. Nem a megszokott hangját kapta Tom Cavanagh, aki ezúttal Debreczeny Csabával párban okozott sok problémát a főhősnek, hogy a későbbiekben azért ő is beálljon a segítők közé.

(Forrás: tizeslista.hu)