Jump to content

5 sorozat, amit látnod kell!

2016. 05. 04. 20:38

  1. Trónok harca (Game of Thrones): Alig hiszem, hogy van, aki kimaradt volna az HBO fantasy sikersorozatából. Ha mégis így lenne, akkor viszont most ülj le a gép elé és az elejétől a végéig NÉZD MEG! George R. R. Martin regényét vitték filmvászonra kisebb nagyobb változtatásokkal. A sorozat bővelkedik szerelemben, akcióban, ármányban és cselszövésben. Biztos, hogy lesz kedvenc szereplőd és biztos, hogy megölik. De ettől igazán izgalmas a történet, bár a sok pucér és véres jelenet is sokat hozzáad az élményhez.
  2. Vikingek (Vikings): A History Channel történelmi filmsorozata engem speciel meglepett. Nő létemre nem gondoltam, hogy tetszeni fog, de tévedtem. A színészi gárda zseniálisan lett összeválogatva. A képvilág gyönyörű, a csatajelenetek pedig brutálisan valósan hatnak. A történelemi alapok mellett pedig izgalmas mellékszálakkal színesítetik a történetet.
  3. Eureka: Amerikai sci-fi sorozat, mely egy titkos zsenigyűjtő helyen játszódik. Adott egy város, ahol mindenki lángész, kivéve a seriffet. Sok esetben mégis ő a városban folyamatosan jelentkező tudományos káosz megoldásának kulcsa, hiszen józan paraszti logikával nem mindenki rendelkezik. Bájos humorával az egyik kedvenc sorozatommá vált.
  4. 13-as raktár (Warehouse 13): Szerethető amerikai sci-fi-fantasy sorozat, szerethető karakterekkel és humorral. A történet különleges erőkkel bíró ereklyék köré épül, melyeket az emberiség elől gondosan el kell zárni, mivel a hatalom gyakran rossz célokat szolgál. A családias légkör az egész sorozatra jellemző, bár mi nem vagyunk raktárügynökök, mégis a család szerves tagjának érezhetjük magunkat a képernyő túloldalán.
  5. A rejtély (Fringe): A végére szintén egy sci-fi sorozatot hagytam. A korábban említetteknél jóval komolyabb és komorabb világa van. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere. A világunkban zajló különös eseményekre keresik főszereplőink a magyarázatot és a megoldást. Sötét világában sokszor morális kérdések is előkerülnek, így miközben nézzük, nem tudjuk kivonni magunkat a sorozat feszültsége alól.
    (Fotó: https://twitter.com/gameofthrones)