Jump to content

10 könyv, amit filmben is imádunk - 2.rész

2018. 09. 05. 15:24

Könyadaptáció? Az egyik legutálatosabb fogalom a világon, de azért mi megpróbálunk összeszedni néhány olyat, mely szerethető.

Jane Austen - Büszkeség és balítélet

1813-ban adták ki, a film pedig 1995-ben készült el. Főszerepben: Colin Firth és Jennifer Ehle. Miért imádjuk? Ne is próbálkozz a 2005-ös Keira Knightley-s változattal. Ez az eredeti Büszkeség és balítélet! Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik kiguvadt szemekkel figyeltük Mr. Darcyt, miután a tó vizétől nedves ruhában megjelent a képernyőn.

Thomas Harris - A bárányok hallgatnak

1988-ban adták ki és 1991-ben lett belőle film. Főszerepben: Jodie Foster, Sir Anthony Hopkins. Miért imádjuk? A filmet ért elismerések magukért beszélnek. Megnyerte az 1992-es Oscar díjátadón az 5 legnagyobb díjat és kétségtelenül ez az egyik legjobb és legijesztőbb horrorfilm a történelemben. Egyáltalán nem egy olyan film, amit lefekvés előtt ajánlatos megnézni!

Oscar Wilde - Dorian Gray

1890-ben adták ki és 2009-ben készült emlékezetes feldolgozás belőle. Főszereplők: Ben Barnes és Colin Firth. Miért imádjuk? Ez a sötét és félelmetes horrorsztori szinte könyörgött, hogy mozivászonra vigyék. Mi pedig imádtuk nézni Ben Barnes-t a főszerepben!

J.R.R. Tolkien - Gyűrűk ura

1954-ben adták ki először, a film pedig 2001-ben készült el. Főszerepben: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Cate Blanchett, Liv Tyler. Miért imádjuk? Csodálatos tájak és lélegzetelállító jelenetek. Peter Jackson igazán életre keltette Középföldét, és még sokkal több elismerést érdemel azok mellett is, amiket eddig kapott (legjobb filmnek járó Oscar). Sok harci jelenet a pasidnak és töménytelen dögös pasi neked!

Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes

1887-ben jelent meg először a nyomozó a színen, 2009-es sokadik feldolgozás már, de ezt imádjuk, hogy miért? Guy Ritchie (mint rendező), Robert Downey Jr. és Jude Law - mi ez, ha nem igaz szerelem?

(Forrás: glamour.hu | kép: pixabay.com)