Jump to content

10 könyv, amit filmben is imádunk - 1.rész

2018. 03. 24. 15:07

Vannak olyan könyvek, melyeknek szeretjük a filmváltozatás és vannak olyanok, amelyeknek nem. Na mi most az elsővel foglalkozunk kicsit.

Vladimir Nabokov - Lolita

1955-ben jelent meg a könyv, a film pedig 1997-ben. Főszerepben: Jeremy Irons és Dominique Swain. Miért imádjuk? Bár sokan az 1962-es Stanley Kubrick filmjét tartják mesterdarabnak, Adrian Lyne filmje sokkal hűebb marad a könyvhöz. E mellett pedig gyönyörűek a felvételek és Jeremy Irons, mint rejtélyes gazember meséli el a történetet. 

Bret Easton Ellis - Amerikai pszicho

1991-ben adták ki és 2000-ben lett belőle film. Főszerepben: Christian Bale, Chloe Sevigny, Reese Witherspoon Miért imádjuk? Az egyértelmű októl eltekintve (Christian Bale félmeztelen jelenetei), a rendező éppen elegendő sötét humoros jelenetet hagyott benne, miközben a legmocskosabb részeket kihagyta a filmből.

Ian McEwan - Vágy és vezeklés

2001-ben jelent meg a könyv és 2007-ben mutatták be a mozikban. Főszerepben: Keira Knightley, James McAvoy. Miért imádjuk? Bátran állíthatjuk, hogy a tragikus szerelmi történet a filmen még inkább megríkat mindenkit, mint a könyvet olvasva. Cecilia gardróbjáért bármit odaadnánk, Robbie pedig annyira aranyos, hogy szavakat se találunk rá. Nagyon szívszaggató történet, szóval előre szólunk, hogy csak papírzsepivel érdemes nézni!

Helen Fielding - Bridget Jones naplója

Az 1996-os könyvből 2001-ben lett film. Főszerepben: Renée Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth. Miért imádjuk? Már a film legelejétől fogva a földön gurulunk a nevetéstől. Bár először mindenkit lesokkolt, hogy a tősgyökeres texasi fogja játszani a brit Bridget Jonest, de Renée tökéletesen alakította a szerethető, nevetséges szinglit és az már csak hab a tortán, hogy két ilyen tökéletes pasi oldalán láthatjuk a filmben.

Bram Stoker - Drakula

1897-ben adták ki és 1992-ben készült belőle film. Főszerepben: Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves. Miért imádjuk? Volt már valaha is ennél szebb gótikus románc? A rendező inkább a tragikus szerelmi történetre koncentrál, mint a horror jelenetekre és pont ezért utánozhatatlan és csodálatos az egész film.

(Forrás: glamour.hu)