Jump to content

7 romantikus és megható karácsonyi könyv - 2.rész

2017. 11. 18. 16:18

A karácsony a szeretet ünnepe, de azért vannak jó könyvek ekkora is.

Susan Wiggs: Gyertyafényes karácsony

Ha egy igazán romantikus történetre vágyunk, akkor a Gyertyafényes karácsony biztosan az egyik kedvencünk lesz! A főszereplők, Darcy és Logan túlestek már egy-egy komoly csalódáson, azonban teljesen máshogy élték meg, a férfi ugyanis válása után is kész újra családot alapítani, a nő viszont fél az új kapcsolattól. A két magányos ember mindezek ellenére nagyon jól érzi magát egymás társaságában, sétálnak a hóesésben, hosszasan beszélgetnek a kandalló mellett. És bár egymásba szeretnek, az érzéseik egyáltalán nem biztos, hogy vannak annyira erősek, hogy legyőzzék az útjukba kerülő akadályokat. Ez a szerelmes, és igazán karácsonyi olvasmány minket is egy mesés téli tájra repített.

Donna VanLiere: A karácsonyi cipő

Ez a szerencsés véletlenekről és az emberségről szóló történet egy férfi és egy kisfiú életét mutatja be, akikkel szörnyű dolgok történtek. Robert túlságosan is csak a munkájára koncentrált, ezért szétesett a családja: elveszítette feleségét és kislányait. A nyolcéves Nathan pedig szörnyű hírt kapott, mert kiderült, hogy anyukája, Maggie rákos. A főszereplőket egy ajándékboltban hozza össze a sors, és miután találkoznak, szinte teljesen megváltoztatják egymást életét. Ezt a könnyfakasztó olvasmányt egyszerűen lehetetlen lesz letenni.

Johan Frinsel: Karácsonyi történetek

Johan Frinsel könyve nem az a túlságosan könnyed, humoros ünnepi olvasmány, hanem inkább elgondolkodtató és szívbe markoló történetek gyűjteménye. A kötet kilenc novellát tartalmaz, amelyek ugyanúgy szólnak csalódott felnőttekről, mint idősekről vagy gyerekekről, akiknek sorsán keresztül az író a karácsony valódi lényegére és jelentésére szeretné ráébreszteni az olvasókat. Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a komolyabb sztorikat, és a legjobb, hogy mivel rövidebb sztorikról van szó, akár a metrón vagy a buszon is olvashatjuk őket.

(Forrás: femcafe.hu)