Jump to content

10 könyv, amit olvass el, mielőtt filmre vinnék - 2.rész

2017. 07. 24. 13:53

Minthogy Hollywood mást sem csinál, mint könyveket adaptál, így néhány havonta rendszeresen összeszedem, melyek azok a könyvek, amelyekből érdemes felzárkózni, ha a kedves olvasó szeretne nemcsak naprakész lenni, de eséllyel indulni „a könyv sokkal jobb volt” nevű szellemi játékban barátai között.

Fülemüle – 2018

Alig tör ki a II. világháború, Franciaország máris nyakig ül benne, így főhőseink is, egy testvérpár, akiket a háború pokla sodor el egymástól: az ifjú Isabelle, miután a szerelemben csalódik, ellenálló lesz a dolgok sűrűjébe vetve magát, nővére, Vianne más utat jár, hogy lányát védje. Ezzel együtt mégis, bár útjuk teljesen más, mindkét nő annak a harcnak mutatja meg egy-egy arcát, ahogy a nők kiállnak magukért és azokért, akik fontosak nekik. Kristin Hannah regényéből valamikor a jövő évben készül film, egyelőre a szereposztásról semmit nem tudni, de az már biztos, hogy a filmet az eddig főként prémium tévésorozatok epizódjait – többek között a Breaking Badet, amiért Emmyt is kapott – jegyző Michelle MacLaren rendezi majd.

Az üvegpalota – augusztus

Jeanette Walls coming of age története előreláthatólag igen erős lesz filmen is, már csak ha a főszerepet alakító Brie Larsonból indulunk is ki, de Naomi Watts és Woody Harrelson neve sem hangzik rosszul. Főhősünk igencsak furcsa családban nevelkedik, egy ideig nomádként élnek, majd letelepednek ugyan, de helyzetük nem lesz sokkal stabilabb, apu iszik, anyu megrögzött álmodozó, mégis, valahogy a gyerekek megtalálják, hogyan ne szenvedjenek a szegénységtől, és találjanak valami értelmes irányt az életüknek. Igazi felemelő, lélekmelengető sztori, jól jön ilyen vészterhes közéleti csatározások közepette. Az üvegpalotát a nemzetközi piacon már augusztusban bemutatják, hazai premierről egyelőre nem tudunk.

Vörös veréb – 2018

Jason Masters, a Vörös veréb szerzője nem akárki: a CIA nyugalmazott tisztje. Így aztán a kémkedés, kémelhárítás, beszervezés és kiberháború felvonultatott módszerei nagyon is valósak, miközben a regény irodalmilag is megállja a helyét a kémregények között. A helyszín Putyin Oroszországa, a főhős egy orosz hírszerző tiszt, Dominyika Jegorova, aki épp csak kikerült a Verébiskoláról, ahol arra képezik a hallgatókat, hogy hogyan használják csáberejüket a hírszerzés céljaira, ennek ellenére egyből egy igen fontos fickóra állítják rá, az egyik legértékesebb amerikai kém kapcsolattartójára. A filmet egyértelműen látni kell, mivel Budapesten forgott, és Jennifer Lawrence, valamint Joel Edgerton lesz a két főszereplő, de azért a könyvet kár lenne kihagyni.

(Forrás: 24.hu)