Jump to content

Samuel L. Jackson 5 legjobb szerepe

2018. 08. 02. 09:43

Az ezerarcú Samuel L. Jackson a héten ünnepli 68. születésnapját, úgyhogy elmerültünk munkásságában és összegyűjtöttük a szerintünk legjobbnak ítélt öt szerepét.

1. Elijah Price (A sebezhetetlen)

M. Night Shyamalan filmjében Jackson negyedjére és eddig utoljára szerepelt együtt Bruce Willis-szel a vásznon. A filmet beválasztották a 10 legjobb szuperhősfilm közé. A sebezhetetlen egy biztonságiőr történetét meséli el, aki egy borzalmas vonatbaleset egyetlen túlélője. A Bruce Willis által életre keltett karaktert Elijah Price, a születési rendellenessége miatt súlyosan törékeny csontozatú képregényrajongó vezeti rá, hogy különleges képességek bírtokában van. Bár Sam karaktere pont az ellentétje, mégis úgy érzi, hogy nagyon hasonlítanak egymásra, így társa, majd végül ellenfele lesz. 

2. Jules Winnfield (Ponyvaregény)

Megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a színész legjobb alakítását a Ponyvaregény Jules-aként nyújtotta. Ebben a kultmoziban Jackson egy bérgyilkos gengsztert alakít, aki társával (John Travolta) történelmi jelentőségű beszélgetések közepette járja Los Angeles alvilágát. Az ál-bibliai monológja minden idők egyik leghíresebb és legtöbbet idézett jelenete. A frizurája meg az öltönye meg igazi jelképpé nőtte ki magát. 

3. Mace Windu (Star Wars I. - Baljós árnyak)

Az eredeti Csillagok háborúja filmek előzményeként szolgáló második trilógia nyitófilmjében tűnt fel először Mace Windu, a jedimester. Ezzel Samuel L. Jackson eljutott a messzi messzi galaxisba is, ráadásul nem is akármilyen pozícióban, hanem a Jedi Rend egyik vezető tagjaként. A karakter végül mind a három részben feltűnt és szerves része volt a történetnek. Az amerikai színész olyan erőt és magabiztosságot sugároz, amelytől egyértelművé válik, hogy tökéletes választás volt a szerepre. 

4. Zeus Carver (Die Hard 3. - Az élet mindig drága)

Jackson-nak még John McClane-nel is sikerült összekeverednie a Die Hard harmadik részében. Egy Zeus nevű afroamerikai boltost alakít, aki a felettéb furcsa megismerkedésük után arra kényszerül, hogy segítsen a másnapos atlétatrikós zsarunak legyőzni a terroristatámadást. A Die Hard sorozat eddigi öt részében sok segítőjét láthattuk már a főszereplőnek, de Samuel L. Jackson figurája volt a legjobb mind közül. 

5. Nick Fury (Bosszúállók)

A S.H.I.E.L.D. nevű csoport vezetőjeként Nick Fury hívja össze a szuperhős all-stars Bosszúállók csapatát. Úgy látszik, Hollywood nem kérdőjelezi meg a színész vezetői karizmáját, a Jedik után a Marvel hőseinek főnökeként is bebizonyította, hogy ő a főnök. Mindig. Senki sem szórakozhat Samuel L. Jackson-nal, még a szuperhősök és a szupergonoszok sem.

(Forrás: mozistar.hu | kép: imdb.com)