Jump to content

Garry Marshall 10 legjobb filmje

2018. 05. 22. 09:52

A 81 éves korában elhunyt rendezőnek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Micsoda nő! és a Krumplirózsa. Marshall előtti tiszteletünket úgy rójuk le, hogy összegyűjtöttük 10 feledhetetlen művét!

A vasmacska kölykei

Goldie Hawn és Kurt Russel, azóta a valóéletben is elválaszthatatlanok, mióta eljátszották Joanna-t és Dean-t! A lány egy elkényeztetett fruska, aki egy véletlen baleset folytán amnéziás lesz, a neki dolgozó egyszerű srác pedig mindezt kihasználva, családanyát farag belőle!

Oltári nő

Julia Roberts és Richard Gere sziporkázó párosával, bármilyen filmet el lehetett volna adni a ’90-es években, főleg, ha egy rakoncátlan mennyasszonyról és egy érzéketlen újságíróról szól a sztori, amit azóta is bármikor képesek vagyunk megnézni!

Anyák napja

A rendező legfrissebb alkotásában, olyan színésznők játszanak, mint Jennifer Aniston és a Marshall filmjeitől már megszokott Julia Roberts! A mozi igazi csemege, a sztárkavalkáddal megspékelt, cukormázas történeteket kedvelőknek!

Micsoda nő!

A film, amit nem kell bemutatnunk! Köszönjük, hogy mind belezúghattunk Richard Gere-be, ha éppen nem Julia Roberts-be, aki évekig az egyik legkeresettebb és a legjobban fizetett színésznő volt Hollywoodban csak emiatt, a tündérmese miatt, aminek a zenéje is a fülünkben cseng, ha meghalljuk a mozi címét!

Neveletlen hercegnő

Ki ne emlékezne a filmre, aminek köszönhetően egy világ ismerhette meg Anne Hathaway-t? Bizony, az átlagos amerikai lány történetét - akinek kamaszkori problémái mellett, egy ország örökösének feladatait is magára kell vállalnia - Garry Marshall érdeme.

Valentin nap

A világ leggiccsesebb ünnepét is szerethetővé tudta tenni a rendező, aki olyan neveket szerzett meg filmjéhez, mint Ashton Kutcher, Jessica Biel, Bradley Cooper, Jessica Alba, Jamie Foxx, Patrick Dempsey és még sorolhatnánk!

Krumplirózsa

Michelle Pfeiffer és Al Pacino már bebizonyították A sebhelyesarcú című film során is, hogy milyen jól működnek együtt a vásznon! Garry Marshall az évek során már szintén klasszikussá vált alkotása, egyszerre álomszerűen romantikus és fájdalmasan életszagú, mindeközben pedig nagyszerűen szórakozunk!

A bambanő

Drew Barrymore pontosan az ellentéte volt tinédzserkorában, az általa megformált fiatal újságírónőnek, aki egy cikk miatt kénytelen ismét visszatérni megaláztatásának színhelyére, a helyi gimnáziumba és ismét diáknak kell kiadnia magát, hogy kiismerje a középiskolások új nemzedékét! Ezalatt pedig másról sem álmodik, minden kamaszlány, népszerűségről, fiúkról és persze arról a bizonyos első csókról!

Anya, lánya, unokája

Mit csináljon az ember, ha van egy kezelhetetlen lánya? Vigye el az anyai házhoz, ahonnan ő is úgy szökött meg! A Felicity Hoffman által játszott anya, saját és lánya (Lindsay Lohan) életét is úgy kívánja rendbe hozni, hogy gyermekét, a szigorú nagyinál hagyja (Jane Fonda). A három tehetséges színésznő amellett, hogy a nők életének három korszakát bemutatja, rávilágít a család fontosságára is!

Szilveszter éjjel

Garry Marshall-nak egyszerűen nem lehetett nemet mondani! Mi is bizonyítaná ezt jobban, ha nem az, hogy egy filmbe tudta terelni Robert De Nirót, Jon Bon Jovi-t, Sofia Vergarát, valamint Sarah Jessica Parker-t és Hillary Swank-et is! A Szilveszter éjjel című film, olyan mintha meghívtak volna minket egy VIP party-ba ami tele van valódi csillagokkal!

(Forrás: tizeslista.hu)