Jump to content

10 kihagyhatatlan Julia Roberts film

2018. 03. 20. 13:05

Julia Roberts egyértelműen napjaink egyik legnagyobb sztárja olyan filmekkel a háta mögött, mint a romkomok romkomja, a Pretty Woman vagy a drámaibb Közelebb. Most egy igazi súlyos filmben tűnik fel újra: a Szemekbe zárt titkok-ban lánya gyilkosán készül bosszút állni. A cikk végén játék, nyerjetek jegyet a premier előtti vetítésre!

Egy ágyban az ellenséggel
A film elején úgy tűnik, Julia Roberts egy odaadó férfi elkényeztetett felesége, de hamar rájövünk, hogy valami nincs rendben, és a látszat nagyon csal. Roberts fantasztikus a bántalmazott feleség szerepében, akiben sokkal több erő rejlik, mint amit bárki – így a férje is – feltételezné róla. 1991-es hátborzongató klasszikus

Micsoda nő azaz Pretty Woman
Egyértelműen Julia Robert legemlékezetesebb szerepe, egy igazi modern kori szerelmes mese. Roberts a filmben egy prostituáltat játszik, akinek az életébe begurul a fehér limuzinos szőke herceg (Richard Gere), és „megmenti az utcáról”. Na persze ennyire semmi nem megy egyszerűen! Gondolnátok, hogy ezt a filmet már 25 éve mutatták be?

Közelebb
Ez a meglehetősen szexi dráma tele van fantasztikus színésszekkel: Julia Roberts mellett Clive Owen, Jude Law és Natalie Portman játssza a fura szerelmi négyszög szereplőit. A párkapcsolat, szerelem és vágy témakörét feszegető film egy-egy Oscar jelölést hozott Owennek és Portmannak, míg Robertset élete talán egyik legkevésbé rokonszenves szerepében láthatjuk.

Erin Brockovich, zűrös természet
A harcias és egyedülálló anya lebilincselő alakítása meghozta végre Roberts élete első Oscar-díját. A főszereplő, Erin szinte teljesen egyedül szegül szembe egy óriásvállalattal, hogy leleplezze, hogyan szennyezi egy egész kisváros vízkészletét. Humoros, ugyanakkor realista film egy nagyon bátor nőről. Igaz történeten alapul.

Sztárom a párom
A romantikus vígjáték 10 évvel a Micsoda nő után is nagyon jól áll Robertsnek, és persze az is segít, hogy Hugh Grant a szerelmi szál másik oldala. A film 3 Golden Globe jelölést is bezsebelt, illetve minden idők legnagyobb bevételét hozó brit filmje lett. Arról nem is beszélve, hogy a filmben feltűnt kék ajtó mekkora turisztikai látványossággá vált a film bemutatója után…

Álljon meg a nászmenet
Julianne és legjobb főiskolai barátja, Michael régen egyezséget kötöttek: ha 28 évesen még mindig egyedülállóak, akkor összeházasodnak. Persze ahogy az a filmekben lenni szokott, pont a 28. születésnap előtt a fiú bejelenti, hogy nősül, csak nem Julianne-val. Itt kezdődnek a bonyodalmak.

A pelikán ügyirat
A John Grisham regényén alapuló filmben Roberts egy joghallgatót alakít, aki egy olyan összeesküvésre jön rá, amely nagyon sokat árthat az amerikai kormánynak. Összeáll egy riporterrel (Denzel Washington), hogy kiderítsék az igazságot, és közben kiderül, hogy az ügy szövevényesebb, mint gondolták.

Ocean’s eleven – Tripla vagy semmi
Az utóbbi idők legnagyobb sztárparádéját felvonultató tolvajfilmje, amiben George Clooney és Brad Pitt mellett Julia Roberts is feltűnik Tess Ocean szerepében. Habkönnyű izgalom, hatalmas kasszasiker. Ezt csak azért mondjuk, mert a Tripla vagy semmi pont azt ígéri, ami: szórakozást.

Pizzavarázs (a Mystic Pizza jobban hangzik)
A 80-as évek egyik legerősebb filmje 3 nőről és 3 sorsról, ami egyértelműen lökést adott Roberts, illetve a többi szereplő, Annabeth Grish és Lili Taylor karrierjének is. Nagyon fiatal mindenki benne, régi cuccok, farmerek, szabadon engedett nagy hajak, amerikai kocka autók. Időutazás!

Szemekbe zárt titkok
Dráma, gyilkosság, izgalom, nyomozás: a december 3-án debütáló filmben Julia Roberts egy megtört anyát játszik, akinek brutális körülmények között megölik a lányát. Nyomozó révén a gyilkos nyomába ered FBI-os barátjával és a kerületi államügyésszel, bár 13 évvel a gyilkosság után már egyikük sem látja tisztán, hogy az igazságért teszik, vagy a bosszúért… Az izgalmas krimiben Julia Roberts Nicole Kidmannal és Chiwetel Ejioforral nyomoz együtt.

(Forrás: tizeslista.hu)