Jump to content

3 kihagyhatatlan könyvadaptáció

2017. 12. 20. 10:35

A bestsellerekből általában rossz filmek születnek, ám vannak kivételek. Ezek általában akkora sikereket érnek el, hogy sokan el is felejtik, hogy az alaptörténet nem elsősorban a mozivászonra íródott. Következzen most 3 remek film, amely 3 remek könyv alapján készült!

Harry Potter

Mi mással is kezdhetnénk a felsorolást, mint az egyik legjobban megírt és feldolgozott történettel? Az ifjú varázslótanonc meséje egy csapásra lopta be magát a gyermekek és felnőtt olvasók szívébe bájával, kivételességével és elsöprő fordulataival. J. K. Rowling brit írónő nagy sikerű írása 1997-ben jelent meg Angliában, nálunk pedig két évvel később. A Bölcsek kövét még hat másik kötet követte, és mindegyiket meg is filmesítették. Az utolsó kötetből két részes film készült, mert a cselekmény így kerekedhetett ki teljességgel a vásznon is. Az első mozis verzió 2001-ben hódította meg a világot, ahogyan az évek során a többi rész is kirobbanó sikereket ért el a rajongók körében.

Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert amerikai írónő 2006-os regénye, amely egyben emlékirata is. Saját utazásai során szerzett tapasztalatait, élményeit osztja meg olvasóival, és káprázatos tájakra repít képzeletben. Na igen, éppen ez az, amire lecsapott a filmipar, és egy gyönyörűen megkomponált, romantikával, hittel, reményekkel és vágyakkal teli két és fél órára invitálja a nézőket. Mindegy, hogy előbb olvassuk a könyvet, vagy előbb látjuk a filmet, az Ízek, imák, szerelmek egy olyan történet, amely így, vagy úgy, de eljut a nők szívéhez. És nem csak az övékhez...

Pi élete

És íme, egy újdonság! Egy hónapja sincs még, hogy a hazai mozik játszani kezdték az indiai fiú életét feldolgozó filmet, máris hatalmas sikernek örvend. A látványos elemekkel előrukkoló, fantasztikus képvilággal rendelkező Pi élete azonban eredetileg egy feketén-fehéren megírt, több száz oldalon át csordogáló történet volt. Yann Martel, spanyol származású kanadai író művét 2001-ben adták ki, három évre rá pedig Magyarországon is megjelent. A filmmel ellentétben ezt nem harangozták be annyira nálunk, pedig külföldön nagyon szerették. Ezért is készülhetett el a tavalyi év egyik legjobban várt filmje, amelyet 3D-ben is élvezhetünk.

(Forrás: femcafe.hu)