Jump to content

5 kevésbé szokványos családi film, amit a kamaszok is élvezni fognak

2017. 12. 06. 08:51

Úgy érzed, a te családod a legfurcsább a világon? Mutatunk 5 olyan filmes családot, akik garantáltan különcebbek nálatok is. Könnyed kikapcsolódást nyújtó mozik helyett különleges, gyakran kíméletlenül őszinte családi filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek kicsit kevésbé ismertek, de mindenképpen megéri rájuk szánni az időt!

A család kicsi kincse

Mit tehet a család, ha a kislányuk kitalálja: szépségkirálynő akar lenni? Természetesen mindenben támogatják őt.

Mindez még nem is lenne olyan különös, ha történetesen a kislány nem lenne csúnyácska. A család pedig nem állna csupa csodabogárból. Mégis felkerekednek, hogy a címszereplő valóra válthassa az álmát – útközben pedig, ahogy ez lenni szokott, egymáshoz is közelebb kerülnek.

A család kicsi kincse egy őrült road movie, amelyben egymást váltják az üdítően vicces jelenetek és a szívszorító pillanatok. Ráadásul mindez elsőosztályú színészek előadásában látható: a még csak szárnyát bontogató Abigail Breslin és Paul Dano mellett nagyot alakít Greg Kinnear, Alan Arkin és Toni Colette is.

Az élet fája

Miről szól Az élet fája? Egyszerűen mindenről. Hihetetlenül hangzik, igaz?

Terrence Malick filmjének különlegessége, hogy az univerzum nagy kérdéseit egy családtörténetből bontja ki, annyira meggyőzően, hogy nem érezzük túlzásnak, amikor váratlanul dinoszauruszok tűnnek fel a vásznon.

Ahogy maga az élet, úgy a film is nagyon ellentmondásos, tele fájdalommal és szépséggel. Az élet fája nyugtalanító alkotás: egy kicsit a másik nagyon amerikai, mégis általános érvényű történet, az Édentől keletre hangulatát idézi. Malicknál viszont a bűn nem megbocsáthatatlan, így Az élet fája lenyűgöző élmény, Brad Pitt és Jessica Chastain pedig nagyszerűek a házaspár szerepében.

Tenenbaum, a háziátok

A tökéletesen őrült Tenenbaum családban semmi sem a megszokott módon alakul: az egykori gyerekzsenikből kiégett felnőttek lesznek, az apjuk pedig halálos betegnek hazudja magát, hogy maga köré gyűjtse a széthullott családját… a bonyodalom tehát garantált.

Wes Anderson szinte saját filmtípust teremtett az utánozhatatlanul furcsa karaktereivel, mániákusan monokróm színeivel és abszurd humorával. Harmadik filmje, a Tenenbaum, a háziátok azonnal kultuszfilmmé vált, megágyazva a rendező legendájának. Már itt is a későbbi állandó színészgárdája vonul fel Bill Murray-től Owen Wilsonig, akik nem mindennapi élménnyel ajándékoznak meg minket.

A gyerekek jól vannak

A gyerekek jól vannak tabudöntögető film, hiszen egy olyan családot mutat be, ahol két leszbikus nő neveli a gyerekeit. A két gyerek, aki ugyanattól a donortól való, kitalálja, hogy szeretné megismerni a biológiai apját. A kamaszok egyébként is zavaros mindennapjai mellett aztán a szülők életét is felforgatja a megnyerő és jóképű férfi (Mark Ruffalo).

A film attól nagyszerű, hogy a szokatlanságában is természetesnek állítja be a családot: a szeretet, a bizalom, a megcsalás és az összetartozás független attól, hogy heteró pár-e a főszereplő.

Azaz véletlenül sem szabad megijedni A gyerekek jól vannak alaphelyzetétől, hiszen mindenki számára érthető érzelmeket és helyzeteket mutat be, rengeteg humorral.

T. S. Spivet különös utazása

A végtelenül bájos filmet ugyanaz a Jean-Pierre Jeunet rendezte, aki az Amélie csodálatos életét is – érzékenysége most egy kisfiúra irányul, aki nagy utat tesz meg azért, hogy végül hazataláljon.

T. S. különc fiú, magányos feltaláló, aki a tőle mindenben különböző ikertestvérét gyászolja – ebben keveset segít a szeretetteljes, mégis furcsa családja a rovarkutató mamával, a cowboy papával és a színészkarrierről álmodozó nővérrel.

A tragédia feldolgozásában végül egy szökés és egy nagy kaland, Amerika átszelése lesz segítségére. A T. S. Spivet különös utazása olyan, mint egy gyerekfilm, de sokkal mélyebb annál – akárcsak A kis herceget, ezt is inkább a szülők és az idősebbek érthetik meg igazán.

(Forrás: port.hu)