Jump to content

A 10 legjobb utazós film

2017. 10. 29. 20:02

Vannak filmek, amik megnevettetnek és vannak, amik sírásra késztetnek. Egyes mozik láttán pedig legszívesebben azonnal fognánk a bőröndünket és nekivágnánk a nagy ismeretlennek. A sikeres filmek mindig is megmozgatták az embereket, a forgatási helyszínek szép lassan a rajongók zarándokhelyévé válnak. Íme a legjobb utazós filmek, melyekből ötletet meríthetsz a nyaraláshoz!

1.) Római vakáció (1953)
Ez az 1953-as klasszikus Audrey Hepburn és Gergory Peck főszereplésével Róma legfőbb nevezetességeivel ismertet meg. A történet szerint, a gyönyörű Anne egy távoli ország trónjának várományosa európai körutazást tesz. Ám a lány a hivatalos látogatásokat egyre inkább unja. Egy nap úgy dönt az előírt pihenés helyett elmegy mulatni és nekivág Róma feledhetetlen utcáinak.

2.) Párizs, szeretlek! (2006)
Ha Párizs neked is a szerepel a kívánság listádon, biztos lehetsz benne, hogy ebbe a filmbe teljesen beleszeretsz majd! A város gyönyörű fényei, és minden kis romantikus zuga életre kel a Párizs, szeretlek című moziban, melyben 18 rövid történet elevenedik meg. Egy egész estés szerelmi vallomás ez a szerelmek városáról Párizsról.

3.) Vicky Cristina Barcelona (2008)
Woody Allen filmje tökéletesen alkalmas arra, hogy a nyári kalandozásokra ráhangolódjunk. A történet főhőse két amerikai nő, akik Barcelonába utaznak, ahol Vicki a városba, Christina pedig egy sármos festőbe lesz szerelmes. Lehengerlő egzotikus helyszínek, és a spanyol vidék romantikus hangulata tökéletesen átjön a képernyőn keresztül is, és azonnal magával ragadja a nézőt.

4.) Bor, mámor, Provence (2006)
A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Az emlékei mellett sok idejét foglalja le Fanny, az étterem tulajdonosnője. Az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Max szerint viszont szélhámos. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

5.) Napsütötte Toszkána (2003)
Amikor a válás darabokra szakítja Frances életét, a nő hirtelen Olaszország toszkán régiójában találja magát, ahol neki lát, hogy mindent újrakezdjen. A gyönyörű írónő azonnal beleszeret Toszkána lélegzetelállító szőlőültetvényeibe és ősi villáiba, ahogy mindenki, aki megnézi a filmet.

6.) A part (2000)
Richard, azért utazik el Thaiföldre, hogy valami kalandosra, igazira bukkanjon. Egy olcsó bangkoki szállodában megismerkedik két franciával, Etienne-nel és Francoise-zal, valamint egy idősebb világutazóval, Daffyvel, aki egy titkos sziget valószínűtlen történetét mondja el Richardnak. A fiú rábeszéli Francoise-t és Etienne-t, hogy együtt induljanak útnak a szigetre, melyet Daffy térképe alapján akarnak megtalálni. Mikor elérik úti céljukat, hozzájuk hasonló utazók kis közösségét találják a szigeten.

7.) Levelek Júliának (2010)
Az Amanda Seyfried főszereplésével készült Levelek Júliának című gyönyörű szerelmi történetet elsősorban Firenzében forgatták, de a filmben megjelenik Verona, Siena, és életre kel a meseszép Toscana is a maga régi mediterrán kis villáival, és macskaköves óvárosaival.

8.) Mamma mia (2008)
Legendás Abba dalok és egy gyönyörű görög sziget. Kell ennél több? A Mamma Mia! című musical filmet egy kis görög szigeten Skopeloson forgatták. Romantikus öblök, aranyló homok, sikátoros utcák, és ókori régészeti emlékek teszik feledhetetlenné a filmet.

9.) Rómának szeretettel (2012)
A Rómának szeretettel sokszereplős vígjáték, ami a világ egyik legelbűvölőbb városában játszódik. Woody Allen legújabb filmje bemutat nekünk egy neves amerikai építészt, aki újraéli az ifjúságát; egy átlagos középosztálybeli rómait, aki hirtelen a város egyik legnagyobb hírességévé válik; egy fiatal vidéki párt, akik különböző romantikus afférokba bonyolódnak; és egy amerikai operarendezőt, aki egy énekesnek sem utolsó temetkezési vállalkozót szeretne feljuttatni a színpadra.

10.) Ízek, imák, szerelmek (2010)
Az Ízek, imák, szerelmek egyike azon filmeknek, melyek örökre megváltoztatták a nők életét. A filmben Julia Roberts körbeutazza a Földet, hogy megtalálja önmagát, miközben kedvet csinál a nézőknek az utazáshoz és az önfelfedezéshez. Ezúttal a terítékre kerülnek Olaszország mennyei ízei, India meghitt jógatáborai, és Bali meseszép tájai, ahol megtalálhatjuk a lelki békénket.

(Forrás: nagyutazas.hu)