Jump to content

10 filmes remake, amit látnod kell - 2. rész

2016. 07. 09. 15:37

Gengszteres klasszikus, csavaros tolvajos, akciódús extrém sportolós: sorra vettünk 10 remek remake-et, amik közül akár az ejtőzős karácsonyi napokra is válogathattok.

A légy (1986) / Eredeti: A légy (1958)
David Cronenberg 1986-os sci-fi-horrorja hírhedtté vált gyomorforgató speciális effektjei és Oscar nyertes sminkjei és maszkjai miatt. Az 1957-es novellán alapuló film egy tudósról szól, aki lassan léggyé alakul át egy balul sikerült kísérlet után. Az 1986-os remake elindította Cronenberg nemzetközi karrierjét, míg a főszereplő Jeff Goldblum élete legjobb alakítását hozta.

21 Jump Street – A kopasz osztag (2012) / Eredeti: 21 Jump Street (1987-1991)
Ez a 80-as évek beli TV sorozat és a gimibe beápülő rendőr szerepe tette Johnny Deppet világhírűvé. Jonah Hill és Channing Tatum főszereplésével készült el az újragondolt változat 2012-ben, ami amellett, hogy nagyon szórakoztató, kigúnyolja a hollywoodi zsaru-filmek túldramatizáltságát.

A tégla (2006) / Eredeti: Szigorúan piszkos ügyek (2002)
A hongkongi Szigorúan piszkos ügyek amerikai változata Hollywood legnagyobb sztárjait- Matt Damont és Leonardo DiCapriót – hozta össze egy olyan filmben, ahol a rendőrség egyik tagja a maffiába, míg a maffia egyik tagja a rendőrségbe épül be. Jack Nicholson maffia-vezérként, Mark Wahlberg pedig mocskos szájú rendőrként különösen jó, innen is látszik, hogy a szereplőgárda elég erős. Scorsese és társasága 4 Oscar-díjat is besöpört a remake-ért.

Kéjlak (2014) / Eredeti: Kéjlak (2008, 2010)
Az eredeti belga thriller az egyik legnagyobb kasszasiker volt hazájában, ezért a hollandok is elkészítették saját változatukat. Erik Van Looy, a belga film rendezője közben az amerikai változatról ábrándozott, mert annyira jónak találta a film ötletét, hogy az egész világgal szerette volna megismertetni. A csavaros film tökéletesen kidolgozott karakterekkel és jól megírt dialógusokkal tért vissza 2014-ben: nem csak a rendezőt, hanem Matthias Schoenaerts színészt is megtartották eredeti szerepében.

A kör (2002) / Az eredeti: Ringu (1998)
A kör a japán Ringu-trilógia első részének a feldolgozása. Természetfeletti thriller egy VHS kazettáról, aminek megnézése végzetes következményekkel jár. Hollywood nemcsak a színészeket választotta ki gondosan, de megnyomta a speciális effektek költségvetését is. Végül a remake többet kaszált az eredetinél – még Japánban is.