Jump to content

Anthony Hopkins 5 legjobb filmje

2016. 05. 06. 10:00

A válogatás a saját véleményemet tükrözi. Ha nem értesz vele egyet, akkor is érdemes mindegyiket legalább egyszer megnézned, mert filmezni jó. :)

  1. A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs): Dr. Hannibal Lecter bőrébe bújva Anthony megteremtette azt a pszichopata zsenit, akit bár nem mindig értünk, de mégis Istenként tekintünk rá. A jómodor és a műveltség ebben a filmben nyugodtan megfér a gyilkolási hajlamokkal.
  2. A rítus (The Rite): Ördögűzés, kételkedés és a hit ereje. A film tele van feszültséggel az elejétől a végéig. Ezt a filmet eredeti szinkronhanggal javaslom megnézni, hogy hallhassátok Anthony-t magyarul beszélni.
  3. Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black): Amikor a halál téged választ, hogy segíts neki pár halandó napot megélni, te belemennél a játékba, ha cserébe meghosszabbodna az életed? Ráadásul még a lányodba is beleszeret a kaszás. Ennek biztosan nem lesz jó vége…
  4. Törés (Fracture): Képzeld el, hogy megcsal a feleséged. Lelövöd és bevallod a gyilkossági tervedet, majd elkezdődik a jogi hercehurca. A könnyed jogi feladatot azonban nehezebb megoldani, mint gondolnánk, ha a szálakat az elítélt mozgatja.
  5. Hitchcock: Alfred Hitchcock szerepében is brillírozott Anthony. Bár a film fogadtatása vegyes volt, de a színészi és maszkmesteri munkára egy szava sem lehet senkinek.

(Fotó: https://www.sundaypost.com)