Jump to content

Mire használhatod a még a szódabikarbónát? Íme 5 dolog!

2021. 03. 09. 12:29

A szódabikarbóna képes a legdrágább tisztítószereket is maga mögé utasítani, ha a konyha, fürdő és csempe tisztításáról van szó. Alább hét hasznos takarítási tippet mutatunk, természetesen a szódabikarbóna erejével.

A szódabikarbóna a háztartások Szent Grálja, egyszerűen mindenre használható, legyen szó takarításról vagy házi kozmetikum készítésről. Előbbi lesz most terítéken, íme mi mindenre jó a nátrium-hidrogénkarbonát.

Kiváló lefolyó tisztító. Egyszerű megoldás a dugulásos problémára, és a letapadt szennyeződések feloldására. A csempét és a zuhanytálcát is tisztává varázsolja.

Sütő, serpenyő, tűzhely. A három legnehezebben tisztítható felület, de nem szódabikarbónának! Plusz a konyhaeszközöket is megszabadítja a makacs, odaragadt ételmaradékoktól: súrolás előtt szórj a szivacsra egy kis szódabikarbónát. Oldja a zsírt, a kis szemcsék pedig segítenek eltávolítani a szennyeződéseket.

A szagokat is távol tartja. Kifejezetten jó szagsemlegesítő így megszünteti a vágódeszka kellemetlen szagát, a kuka és macskaalom bűzét is. Hűtőbe téve nem kell többé tartani a „hűtőízű ételtől”.

A befőttesüveg szagtalanítására is remekül használható: tegyél bele ¾ teáskanál szódabikarbónát és ¼ csésze vizet, majd jól rázd fel kb. fél percig. Ismételd meg sima vízzel, míg teljesen tiszta nem lesz.

+1 permetezett gyümölcsök megváltója: A szódabikarbóna eltünteti a gyümölcsök és zöldségek felületéről a gyomirtó szert. Dörzsöljük át szódabikarbónás vízzel, majd mossuk le.

+1 a sokat használt párologatót újjá varázsolja.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)