Jump to content

Hét érdekesség, amit biztosan nem tudott eddig a Photoshopról

2021. 03. 04. 21:08

Az első Adobe Photoshop 1990. február 19-én jelent meg. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az azóta eltelt években a program megváltoztatta a képszerkesztés világát.

4. Összesen 24 nyelven érhető el a program

Magyarul is használhatjuk a világ vezető képszerkesztőjét, de ha valamilyen idegen nyelvet szeretnénk gyakorolni, akkor erre is van lehetőség. A legelterjedtebb európai nyelveken kívül japán, koreai és kínai menüvel is használható a Photoshop.

5. A mockupokkal bármilyen tárgyra élethűen rátehetjük a grafikánkat

A mockup szó fordítása talán makett vagy mintadarab lehet. A programban ezt az eszközt a grafikusok annak bemutatására használják, hogy egy grafikai tervezet hogyan nézne ki a valóságban. Így nem kell legyártani a terveket, nem kell kinyomtatni és rátenni a termékekre, elegendő, ha a programban készítünk egy mockupot róla. Utána pedig különböző változatokban, színekben is megnézhetjük az elképzelésünket. Nem is olyan nehéz ezzel a funkcióval a saját terveinket rátenni egy mappára, névjegykártyára, ruhadarabra vagy akár egy borosüvegre is.

6. Sorozatképek kombinálása

A programban lehetőségünk van a fényképezőgépünkkel elkészített sorozatfelvételek kombinálására is. Ezzel egy képen egyszerre többször is megjeleníthetünk valakit vagy valamit. Látványosak a mozgásban lévő, sportoló emberekről készült, Photoshoppal szerkesztett képek. A sorozatképek kombinálásával nagyon jól lehet érzékeltetni egy mozgássorozatot. A Photoshop funkciói fokozatosan bővültek az évek során 

7. Végül néhány érdekes adat a program tulajdonosáról, az Adobe cégről

Az Adobe központja Kaliforniában, San Joséban található, világszerte huszonkétezer alkalmazottat foglalkoztatnak. 2020-ban az éves evétele közelítette a 13 milliárd dollárt. A cég pozíciója enyhén fogalmazva is stabil. Az Adobe becslése szerint a világ grafikusainak 90 százaléka az Adobe Photoshopot használja.

(Forrás: tizeslista.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)