Jump to content

Erzsébet királynő tíz karácsonyi hagyománya I.rész

2020. 12. 22. 21:22

Bár a szenteste a királyi családban is a családról szól, azért mindennek megvan a maga rendje és módja.

A hagyományoknak óriási szerepük van a brit királyi családban és mikor máskor ne ragaszkodnának hozzájuk, mint a karácsonyi ünnepekkor. Bár az idei év a koronavírus miatt rendhagyónak számít, és talán egy-két szokásról le kell mondania a királynőnek és családjának, azért vélhetően idén is a tradíciókon lesz a hangsúly.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 850 kézzel aláírt lapot küld el minden évben. Az pedig csak természetes, hogy minden királyi családi egységnek megvan a saját, egyéni kártyája.

  • A királynő a Harrods bevásárlóközpontban intézi el a nagybevásárlást
    A királynő már 91 éves, így valószínű már segítséggel indul el a körútra, de köztudott, hogy korábban élvezettel vásárolt be az áruházban szeretteinek karácsonyra.
  • A Buckingham-palota minden dolgozója kap ajándékot
    A személyzet tagjai minden év elején előre kiválaszthatják ajándékukat, mely vagy egy ajándékutalvány vagy egy könyvutalvány, mindig ez a hagyományos ajándék Erzsébet királynőtől és Fülöp hercegtől. Ahhoz, hogy a személyzet tagja kaphasson ajándékot, minimum egy éve kell, hogy a királyi udvarnál szolgáljon, az utalvány nagysága minden ott töltött év után emelkedik. Karácsony előtt egy héttel mindenki megkapja ajándékát a királynőtől.
  • A karácsonyt a Sandringham-i otthonukban töltik
  • A királyi család hagyományosan a Sandringham-i birtokon tölti az ünnepeket a Buckingham-palota helyett. A vidéki kastély a család tulajdonában áll már 1862 óta, és tökéletes téli menedékhelyként szolgál a maga impozáns 24 hektárjával. Idén több évtizedes hagyomány törik meg, mivel a koronavírus miatt nem tartózkodhat együtt 6 személynél több az uralkodóval, így a hatalmas karácsonyi ünnepség is elmarad és a királyi pár a Windsori-kastélyben marad.
  • A karácsonyi utazáshoz királynő egy egész vasúti kocsit kibérel
    Erzsébet valójában egy menetrend szerinti járat kocsiját bérli ki minden évben, hogy férjével, Fülöp herceggel és a személyzettel háborítatlanul és kényelmesen utazhasson Londonból Sandringhambe, mely tradíció idén szintén kimarad.
  • A család további tagjai szenteste érkeznek meg
    Szigorú a menetrend azon rokonok számára, akik meghívást kaptak a királynő karácsonyára, nem lehet csak úgy beállítani. Minden család más időpontban érkezik, attól függően, hogy hol állnak a családi hierarchiában. A legfontosabb családtagok, mint Károly herceg például a legkésőbb érkeznek meg.

Folytatás itt!

 

(Forrás: tizeslista.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)