Jump to content

Négy dolog, amire a citromot hasznosíthatjuk

2020. 10. 16. 12:45

A zuhanytálcán a mindennapi használattól megjelenő sárgás foltok visszataszítóak, és ráadásul azt az érzetet keltik, mintha nem lenne rendszeresen takarítva. A megoldás a konyhádban rejlik!

A zuhanytálcán felbukkanó sárgás foltok és vízkő ellen nagyon hatásos az ecet és a szódabikarbónával szórt citrom. Meg fogsz lepődni mennyire újszerű lesz a zuhany, mire végzel vele!

Először is nedvesítsd be a sikálni kívánt területet és a szódabikarbónával megszórt, félbevágott citrommal kezd el dörzsölni a zuhanytálcát. Jó ha a másik fél is harckészültségben vár, mert szükség lesz rá, az alapos takarításhoz.

A szódabikarbóna miatt előfordulhat, hogy pezsegni fog a vizes felület, de ne ijedj meg tőle, nem tesz kárt a zuhanyban. Ha kellőképp átsikáltad a felületet, permetezd át (vagy locsold meg) ecet és víz keverékéből álló keverékkel. Az egyveleget hagyd a zuhanytálcában állni legalább tíz perig, majd alaposan öblítsd át.

Ugye, hogy meglepődtél?

Tipp: Tudtad? A szódabikarbónával újra fehérré varázsolhatod a fugákat, és a makacs csempekoszokkal is könnyedén elbánik. Ha a macskaalom orrfacsaró szagával, vagy a hűtő esetleg szemetes jellegzetes „illata” zavarja orrod, akkor utóbbira próbáld ki ezt, előbbire pedig ezt a házi praktikát! Ecettel pedig a mosógépbe lerakódott szennyeződéseket, és vízkövet tüntetheted el egyszerűen.

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)