Jump to content

Mindent tudsz a szexről? 4 dolog, amit biztos nem

2020. 09. 15. 15:45

A szexuális szabadosság határmezsgyéjén haladva némely dolog és információ még a leggyakorlottabbak figyelmét is elkerülheti. Nos, mi összegyűjtöttük ezeket.

Szex, szerelem, vágy – ki ne élte volna már át az élet legizgalmasabb érzelmi triumvirátusát? Azonban az érzelmeken és érzéseken túl van a szexnek egy olyan oldala, amit kevesen ismernek. Mi most lerántjuk erről a leplet.

A pénisz bizony el tud törni

Noha nincs csont a falloszban, ettől függetlenül el tud „törni”. Ugyan nem a klasszikus értelembe véve, de eltörhető. Ezt orvosi szakszóval „penile fracture-nak” azaz „eltört pénisz szindrómának” nevezik, és pontosan annyira fáj, mint amennyire el tudod képzelni.

A pénisztörés leginkább a lovagló pózban következhet be, és gyakorlatilag egy inas lemez, az úgynevezett tunica albuginea törését, repedését jelenti. A pénisztöréses esetek mintegy 20 százalékában a húgyúti traktus is sérül. Mi jelzi a törést? Az aktus közben jelentkező intenzív fájdalom, és egy pukkanáshoz hasonló hang. De pánikra semmi ok, mert műtétileg tudják orvosolni.

A nők kiszagolják a genetikai összeférhetetlenséget

A párválasztás során az ízek és az illatok is nagy szerepet játszanak. Gyakorlatilag elegendő 7 másodperc ahhoz, hogy valakiről eldöntsük vonzódunk-e hozzá vagy sem. Ha az első „szag-íz” teszten átment a másik, akkor jön a genetikai kompatibilitási teszt, ami szintén a bőr illatából kikövetkeztethető.

Megdöbbentő? Valóban az. Ezernyi kemikália indul be az agyban, amikor egy potenciális jövendőbeli áll velünk szemben, és mindnek csak az a célja, hogy szó szerint kiszagolja a másik bőre által kibocsátott sajátillatanyagokból azt, hogy passzol-e hozzánk. A nők ebben evolúciósan sokkal érzékenyebbek, mert képesek „kiszagolni” azt, hogy kinek a génállományával passzol a legtökéletesebben a sajátjuk az utódnemzés érdekében. S mindez a lehető legkevésbé sem tudatos.

Az elhízottak jobban bírják az ágyban

A témában számos kutatás látott már napvilágot, az egyik legnagyobb horderejű a 2010-ben készült International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicin nevezetű tanulmány, amelyből kiderült, hogy a magasabb testtömeg-indexű férfiak átlagosan 7,3 percet bírnak az ágyban, míg az alacsonyabb BMI indexű vizsgálati alanyok átlagosan 1,8 percig bírták a menetet.

Már a méhben maszturbálunk

A Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex című könyvben olvasható megdöbbentő állítást több ultrahangos vizsgálat támasztotta alá. Már az anyaméhben elkezdődik a nemiszervek felfedezése. Megdöbbentő, nem –de?

(Forrás: tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)